ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

DUI O NO DUI, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ


El senador nord-americà Hiram Warren Johnson ja va dir el 1918 que "la primera víctima d'una guerra és la veritat", encara que és fàcil que això s'hagi dit abans amb tanta història recorreguda per llavors. Aquests dies, en plena efervescència, "la comunicació digital fa possible un transport immediat de l'afecte", com diu el filòsof sud-coreà Byung-Chul Han en el seu llibre Al Eixam. I, entre tanta indignació, amb les emocions a flor de pell és molt fàcil donar-li al botó de compartir sense discernir si el que tenim entre mans és veritat.
la quantitat de fakes i videos manipulats que hi ha hagut ha estat proporcional als que són reals (malauradament), això no treu que Rafael Hernando negui la palesa evidencia de la brutalitat policial i cínicament manifesti que els videos han estat manipulats, o Mendez Vigo parli de que no es pot negociar amb una pistola sobre la taula, encara que aquí l'ha traït el subconscient o l'inconscient, n'hi ha dotze mil i són dels seus.
Guerra, Bono, i altres políticis jubilats, com deia ahir el President Montilla vomiten bilis i odi contra Catalunya o el seu Govern, i ho fan impunement. Un jutge parla d'un 0,003% de ferits greus el dia 1-O, i els dotze mil soldats que varen venir per aquest dia, es quedaran fins el 18, o sia que de fet són forces d'ocupació, no de suport als mossos per un referendum que no es va celebrar, o sia, són l'enemic, preparat per activar-se si el President declara la DUI, potser dimarts, car dilluns no podrà ser en haver suspés el TC (toca collons) la sessió del dilluns.
Amb tot aquest panorama, la situació és dins la complexitat, simple:

1- Si el President Puigdemont declara la DUI, serem intervinguts del tot, ell i algú més empresonat, i haurem perdut part de la legitimitat fins ara adquirida. Però ja serem una República independent, reconeguda o no.

2- Si el President Puigdemont proclama eleccions autonòmiques urgents, en principi els partits sobiranistes podrien tenir més del 50% i per tant total legitimitat per declarar la independencia.

Tenint en compte que no cal que surtin mediadors, puig no hi haurà diàleg, en no voler-ne els de Madrid, la segona opció sembla la més raonable, com diu Santi Vila: El que distingeix els fanàtics de la resta de gent és que per als primers la realitat no interessa, especialment si contravé les seves pròpies conviccions. Per a la gent moderada, en canvi, més enllà de les pròpies idees i prejudicis, la realitat dels fets importa! I agradi o no, la realitat és que l’1 d’octubre Catalunya va celebrar un referèndum, que va mobilitzar milions de persones, tot i que no va ser reconegut com a legítim per una part de la societat catalana. 
Passat el temps, potser oblidarem moltes de les coses que han passat últimament, pero la salvatjada policial del dia 1 i l'obscé i beligerant missatge del Borbó, no ho oblidarem mai.

Calma doncs, és alló que a vegades convé fer una passa enrere per aconseguir  més tard saltar més endavant. Que les presses no ens facin perdre el somni.

Publica un comentari a l'entrada

21 Comentaris

  1. POC A POC I BONA LLETRA?...MOLTA CURA,EL DIUMENGE,VENEN A "ARMAR LA GORDA",I OSTIARSE ENTRE ELLS,SI CAL I FINGIR ATACS,PODRIA SER BO QUE NI DEU,S'ACOSTES A LA "RUTA DELS VIVA ESPAÑA"...QUE SU FAGIN,PERO BEN SOLS.

    ResponElimina
  2. Esta baixant el "soufflè".

    L´Artur Màs s´ha fet "popó", avui, els de la segona fila del PdCat demanen tranquilitat i baixar la tensió.

    Als de Valencia, els han plogut dos bancs desde el cel

    Els de Gas Natural marxen cap a Madrid però sempre ens quedará el butano.

    Al final, resultará que hem fet l´aplec sardanista mes car de tota la nostra historia.

    Si es que ja no queda ningù seriòs.

    Saluuuut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mas no s'ha fet popo - https://www.vilaweb.cat/noticies/mas-desmenteix-el-financial-times-publicant-laudio-de-lentrevista/

      la questio dels Bancs és purament técnica, no afecta a l'economia ni a llocs de treball i és correcte, en cas d'independència quedarían fora de la cobertura temporalment del BCE.
      Aquest desànim és el que busquen des de Madrid, cal tenir calma i esperar, almenys fins dimarts. Pensa que moltes coses que no habíen de pasar han passat, no hoi habia d'haver urnes n i referendum i hi ha hagut urnes i referendum i han votat malgrat els impediments i la força bruta del policies 3 milions de persones.
      Aquest aplec que dius tu, ha estat molt més que aixó, i encara no ha acabat, cal esperar i tenir confiança en el Govern, fins el moment han complert tot el que varen prometre, no com sempre, pero aixó no ha estat per culpa d'ells.

      salut

      Elimina
    2. Rodericus, que no es llegit l‘article del Francesc? Sembla el teu comentari com si l‘hagués escrit el mateix Rajoy o la Soraya. On heu estat fins ara els de la tetcera via?, quantes propostes heu fet, excepte proposar que no es faci res? Qui és el que es fa popo? Els que van anar a defensar només que amb el seu cos els col·legis electorals no se‘n van fer, ni quan la policia els va hostiar. Per què parles d‘aquesta manera fent servir el popo com a sinònim de por? Tu com Espanya només teniu aquest recurs de la por? Apelar a la por és el senyal per qui el fa servir del seu fracàs.

      Elimina
  3. Rajoy i soraya també imputats per sedició i comportament tumultuari contra una de les comunitats autònomes D,Espanya i contra els seus habitants. Sense moció de censura, amb ordre de detenció. També els imputarem altres delictes com utilitzar diner públic per assetjar a les persones, cost, més cost innecessari, piolin, hotels, mitjans de comunicació contra els catalans i contra Catalunya, més ordres de detenció contra ells per violar drets fonamentals de les persones, i maltracte. I ara anem a Puigdemont...que ha fet? Un referèndum fora del parlament, acceptar el càrrec de president, no ha violat cap dret però en canvi sembla que N,hagi abusat D,uns quants.. No demano presó per Puigdemont. Si però la seva dimissió.
    Aquesta és la meva dui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. JO ESPERARIA A DIMARTS, poden passar moltes coses d'aquí a dimarts i no totes negatives pel procés.

      Elimina
  4. I que no treguin el precinte del parlament, són tots uns indignes arrimats.

    ResponElimina
  5. L,Albiol.. Que farem amb l,Albiol?

    ResponElimina
    Respostes
    1. demanar tanda per hostiar-lo que és el que vol, jo tinc el número 3.524

      Elimina
  6. Per què perdrem la legitimat per aplicar els resultats d'un referèndum?

    ResponElimina
  7. No es perd cap legitimitat per aplicar aquests resultats, si pedr l'aprovació de la llei de Transitorietat en condicions no del tot legítimes.

    ResponElimina
  8. Ya,ya,pero mientras tanto si tenéis dinero ahorrado abrir una cuenta en España.Y no es broma.

    ResponElimina
  9. Eso son casos puntuales o simple propaganda. Yo no he cambiado ninguna cuenta cte. En la situación actual o en una pronta República és exactamente lo mismo. Aquí lo que hay és mucho miedo a perder lo que de hecho ya se ha perdido que es Catalunya, y en vez de intentar evitarlo se está ayudando a acelerar el proceso, que es ya irreversible y legítimo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa‘t com parlen: "abrir una cuenta en España". Que ja som independents?Je.

      Jo tampoc he canviat res.

      Elimina
  10. Estic molt cansat i fastiguejat, penso en retirar-me uns dies del bloc, com deia aquell, n'estic fins als ous de tots nosaltres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Procura usar l‘humor, es l‘única cosa que ens pot salvar de la mort.

      Elimina
  11. Un president de la primera república.

    Fes-ho si és el que vols, això és casa teva i n‘ets l‘amo. Però tot i que no sempre estic amb tu i discrepem molt et reconec forces virtuts i la voluntat de dir la veritat i aportar bones idees conciliadores. No tothom ho fa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que no ho dic per tu en concret, sinó per tot en general, per aquest hamster que no s'acaba mai i que esgota i fastigueixa.

      Elimina
  12. Si, si, ja t‘he entès, no t‘amoinis per mi, tinc la pell dura. :-))

    Si m‘ho permets dir també, amb tot el respecte i l‘afecte, no tinguis por. Ja saps que a l‘única cosa que hem de tenir por és a la por mateixa.

    ResponElimina