"Hi ha una raó comuna (o sigui que no és de ningú), que no requereix vots, enquestes ni estadístiques, que no només no es manifesta en els gustos personals de cadascú, sinó que està constantment oculta i entorpida pels vots i opinions personals que la substitueixen.
Per això és que la forma de domini de la gent més mortífera i progresada és aquesta de la Democràcia, on impera la idea que cadascú té la seva opinió i sap el que vol, i que, posant la cosa a vots personals (i, millor encara, secrets) i sumant aquests vots, si s'arriba a reunir la majoria, això serà la voluntat de la població i la llei pa tots.
Bén segurs esperen Estat i Capital, sabent que en la Majoria tenen el seu fonament dòcil i servil (com que són Ells els que l'han configurat), bé esperen que el resultat de qualsevol votació serà sempre submís i reaccionari, sense cap risc de sorpresa per el Domini: perquè saben que la gent, com tantes vegades li dic a vostè, no està composta d'individus, però la Majoria si; i sent cada individu per la seva pròpia essència submís, creient i reaccionari (per això que la raó comuna està també dins d'ell dominada per les seves opinions personals), així la suma dels individus ho serà també i encara més, i qualsevol votació serà confirmadora del domini i mai de debò perillosa per Estat ni Capital ". Agustín García Calvo
Amb totes les seves limitacions crec que haver arribat a allò d'una persona, un vot, ha estat gairebé un miracle i això que diu García Calvo es pot debatre i relativitzar, els 'dominis' quan els ha convingut han manipulat aquests vots o se'ls han passat pel folre, en tot cas de moment, considerant el tarannà humà, no s'ha inventat res millor i que funcioni, si no aquest vot secret i estès a tota la població.
ResponEliminapero és un vot molt manipulable, no després, sinó abans, la intenció de vot depén molt de quins mitjans el ciutadà escolti, vegi llegeixi, que poden influir en el sentit d'aquest vot, i el que és palès és que la democràcia tal como la tenim o entenem ara, no funciona i va derivant cada vegada més en Estats més Autoritaris, va començar l'11S i ha anat en augment, cada vegada tenim menys llibertats.
ResponEliminaAquí, creo yo, está el quit del meollo. " per això que la raó comuna està també dins d'ell dominada per les seves opinions personals", y por subsiguiente, que a veces te hacen ser reaccionario, y eso es lo que no deseo permitirme, porque eso es lo que me nubla y me hace errar en el análisis de lo que observo.
ResponEliminaVeo actuaciones de una y otra parte que continuamente desapruebo, y al final voy como el cagallón por sequia, dando tumbos mentales.
Ya nos hemos hecho mal, y esto hay que frenarlo. No se de que manera, no lo se. Les toca a esta banda de cobradores del sistema.
Salut
Tal com estem es molt dificil d'arreglar i més a gusT de tothom.
EliminaNo se, yo en parte creo que la democracia tiene sus cosas malas, pero no se me ocurre otro tipo de gobierno que no sea más peligroso. Pero hay que afinar la guitarra, listas abiertas y que todos los votos valgan lo mismo, nos quitaría muchos problemas, muchos idiotas y parásitos que ven su puesto asegurado en las listas cerradas, pero curiosamente, en estos tiempos que la palabra democracia sta en boca de todos, curiosamente nadie habla de esto...
ResponEliminaUn saludo
No he vivido nunca en un estado plenamente democrático, por lo tanto no se si me interesaría o no. Listas abiertas seria una parte de solución al problema y mandatos más cortos otra. Y reciclar o eliminar el Senado, otra más, ¡ah! y la monarquia pa Estoril.
EliminaDe Isabel Escudero, compañera de Agustín García Calvo, un par de párrafos de su artículo 'La ilusión democrática', que podéis leer completo aquí:
ResponEliminahttps://arrezafe.blogspot.com.es/2016/10/la-ilusion-democratica-isabel-escudero.html
"El Régimen Tecnodemocrático está sustancialmente sostenido por el átomo de las Masas que no es otro que el Individuo personal, con su voluntad propia, su opinión personal, su libertad personal, etc. Todas esas fantasías tan prestigiosas y que tanto publicitan las Democracias. Se trata de atribuirle al individuo una soberanía de razón y hasta de inocencia olvidando que, precisamente, ese individuo –tal como hoy funciona– es ya una construcción, una fabricación desde Arriba del propio Sistema Tecnodemocrático y sus poderes más operativos: La Información, el Mercado, el Dinero; los Medios llamados de Comunicación (más exactamente Medios de Formación de Masas) operan a través de la formación de individuos, diseñados paradójicamente con un modelo clónico pero con la ilusión personalizadora, al modo como la publicidad dice a todos: "especialistas en ti".
"Hoy la vida de los ciudadanos no encuentra ya resquicios para librarse de ese impenitente atosigamiento desde Arriba de toda suerte de fechorías y trajines con sus correspondientes salvadores. Hipotecada la vida de las gentes, aplastada con los siniestros, y al mismo tiempo banales, tejemanejes de una clase entretenedora, audiovisual, adornada por una casta que se presenta como "intelectual" y que aspira a no ser menos y así poblar repetidamente hasta la saciedad las tertulias de la pantalla de la caja tonta haciendo el inflado gesto de la "crítica": una crítica conducente únicamente a la recreación de lo mismo con el sostenimiento de opiniones diversas (en el fondo la única), pero lejos de ninguna verdad, y sobre todo ajena al pueblo".
Salut!
gracias por el enlace.
Eliminasaludos