Balanç positiu, però amb alguns borrons. L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha repassat els seus 23 anys al capdavant del Govern català amb un regust agredolç, i és que si bé ha reivindicat la seva tasca en la construcció de la Catalunya posttransició, també ha admès errors de caràcter personal: "Hem deixat empremtes molt bones per a Catalunya, però alguna no ha estat adequada". Pujol reivindica doncs la seva obra de govern tot i que admet estar "insatisfet" amb si mateix.

En un acte organitzat per l'agrupació Els Amics de Jordi Pujol a la Institució Cultural CIC, l'expresident ha reaparegut i ha estat el primer a ser crític amb si mateix: "Personalment em sento insatisfet i dolgut, amb mi mateix, no amb el país". "Però s'ha fet molta feina", ha recordat a continuació.
El que va ser fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha explicat que "tota construcció de país requereix que hi hagi una gent que obri camí i deixi un reguitzell d'empremtes". "I això és el que vam fer entre tots per responsabilitat i compromís amb Catalunya", ha agregat. En aquest sentit, Pujol ha subratllat la tasca dels seus executius en matèria de policia autonòmica, escola catalana, defensa de la llengua, sanitat i política penitenciària. "Mai havíem fet un camí de petjades tan llarg", ha recalcat.
Un camí recorregut que, segons el parer de l'expresident -que va renunciar als seus privilegis públics després de la confessió de juliol de 2014 en què va admetre tenir comptes a l'estranger sense regularizar- ara està en joc: "Estem en un moment en què el vent del desert amenaça amb esborrar totes les petjades que hem deixat, -ha ejemplarizado- però hem de ser capaços de mantenir les bones empremtes aconsegueixes ".
No ha assistit l'expresident i successor de Pujol al capdavant de Convergència, Artur Mas, tot i que sí ha deixat un missatge per al 126.º president de la Generalitat: "Reconec el mèrit i el valor de la seva obra de construcció del país".

Tot el que ha dit Pujol és cert, però el problema rau en les empremptes no adequades, que és una manera molt eufemística de dir que ens ha traït, que ha robat, o més aviat diria que ha deixat que robin els seus més propers, dona i fills, i han robat molts missals entre tots, és el que té tenir familia nombrosa.
Diuen de Pujol, del President Pujol, que és una persona molt austera a nivell personal. D'acord, de Franco tambè ho deien, fins i tot que es comprava les sabates a Calzados Segarra que eren quasi de formigó armat, i en canvi 'la Collares' la seva esposa era tot el contrari.
No veig que el President Pujol sigui conscient del mal que s'ha fet a ell mateix i que ha fet al país, i tot per algunes empremptes no adequades. O sigui que podriem dir que no progressa adequadament en el conjunt de la seva obra de Govern, amb massa ombres i poques llums, i entenc tambè que per a ell, aquest és un trauma molt gran i dur, el gran timonel de la patria ha caigut a l'alçada d'un grumet. En el fons ha estat el bastaix d'ell mateix.