La Democràcia a Espanya és com "el dogma de la santedat i virginitat de la Mare de Déu", que és una faula que no es creu ni Déu: és un mer acte de fe.
Quan algú ens diu que Espanya és un país democràtic no es pot demostrar, senzillament, ens ho hem de creure. La llibertat d'expressió és un dels pilars més essencials en qualsevol democràcia i el cas de Willy Toledo torna a demostrar que al nostre país no existeix. No, per descomptat, sense fer passar abans per un calvari judicial que per l'únic que serveix és per consumir recursos d'una Justícia carrinclona i escleròtica.
Willy Toledo no ha estat detingut per cagar-se en Déu, ni en la Mare de Déu, sinó per no personar-se davant un jutge per considerar que la denúncia era una mentida. Tot i que l'ordre de detenció es va emetre el passat 4 de setembre perquè d'aquesta manera es personés als jutjats avui, dia 13, que ahir Willy dormís en un calabós només té un propòsit: acovardir, enviar un encàrrec d'escarment. 
Una justícia democràtica en un país democràtic no hauria acceptat aquesta denúncia. Però la justícia d'aquest estrany país ha tornat a fer el ridícul. Fins i tot sent necessària la detenció de Willy Toledo perquè anés al jutjat -d'altra manera, com és lògic, ell no hi hauria anat-, aquesta es podria haver produït aquest matí, evitant així que passés una nit al calabós. La Justícia ha volgut donar un cop a la taula i fer un acte de força.
La seva detenció no fa més que donar la raó quan s'avisa de l'amenaça que plana sobre la llibertat d'expressió a Espanya. Especialment quan s'utilitza, com ho ha fet Willy Toledo, per denunciar les atrocitats dels que diuen defensar una religió que, històricament, tant de mal ha fet -i fa- a la Humanitat. Però així són les religions, amb el seu tractament desigual, posant sobre la taula les seves bondats i obviant les seves misèries, la seva mesquinesa, la seva complicitat activa amb actes violents. Seria bo recordar que l'Església Catòlica és la gran vergonya eterna de la humanitat com deia Nietzsche, i la banda criminal més gran de la història.