No se n'ha parlat prou d'aquesta noticia d'avui i que no és cap innocentada, o potser si que ho acabarà sent: El Tribunal de Comptes ha condemnat a l'exalcaldessa de Madrid Ana Botella i d'altres set alts càrrecs del seu Govern a pagar 25,7 milions d'euros per vendre 1.860 habitatges públics protegits a dues societats del fons voltor Blackstone a un preu per sota de mercat.
La sentència conclou que el nucli dur del Govern de Botella, vuit dels seus membres començant per l'alcaldessa, "van incórrer en una negligència greu" perquè "no van impedir el perjudici al patrimoni públic" a l'hora de vendre 5.315 immobles de titularitat municipal ( entre ells 18 blocs complets de pisos protegits) a l'esmentat fons d'inversió per 128.500.000, quan segons els càlculs del Tribunal de Comptes l'Executiu de Ampolla podria haver ingressat més de 151 milions.
La decisió del Tribunal de Comptes respon a una denúncia presentada per l'actual equip de Govern de l'Ajuntament de Madrid. En el cas que l'equip municipal ho sol·liciti, el Tribunal de Comptes valorarà si ha de embargar de manera cautelar als condemnats.
L'esmentada venda d'habitatge públic a Blackstone està sent investigada també per la via penal. Aquesta via, i la del Tribunal de Comptes, són independents. Fonts de la càmera fiscalitzadora expliquen a eldiario.es que la seva resolució pot ser "mitjà de prova" en el procés penal si alguna de les parts ho sol·licita i l'instructor, o després tribunal, així ho acorda.
La sentència dictada per la consellera del Tribunal de Comptes Maria Antònia Lozano Álvarez contra Ana Botella i el seu equip municipal de Govern per vendre a un fons voltor habitatges municipals per un preu menor es pot recórrer davant el mateix òrgan fiscalitzador. Però aquí no acaba el recorregut dels recursos. Les parts poden acabar sotmeses al veredicte últim de la Secció Tercera del Tribunal Suprem, la mateixa que ha tingut en els últims temps gran repercussió per la sentència de les hipoteques.

Els condemnats pel Tribunal de Comptes ha anunciat que recorreran. La decisió els dóna un termini de quinze dies. Serà l'anomenada sala de justícia qui ha de resoldre. I aqui és quan tot comença a fer olor de sofre. Un tribunal de tres consellers de la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes resoldrà el primer recurs contra la decisió de la seva companya Maria Lozano. Estarà compost per dos consellers a proposta del PP, Suárez Robledano i Mariscal de Gante, i un tercer que va presentar el PSOE, Felipe García Ortiz. Amb aquests tres consellers, s'albira que és molt probable que s'escapoleixin de l'escomesa, la senyora Botella i els set nans. Blanc i en ampolla: Orxata, in the plaza Mayor, per suposaiting. Paíssssss!
Recordeu amiguets i amiguetes, que no és que la justicia Espanyola d'Espanya sigui un catxondeiu, és que és una casa de putes sense mestressa.