La veritat, la veritat, quina veritat?. No hi ha manera de saber la veritat dels fets, com passa amb Abderraman Muley de qui en parlava ahir. La Vanguardia dona una informació que Público desmenteix amb proves que aporta. Torra s'apunta de seguida a la teoria conspiranoica, i Espadaler li retreu. De fet, Público no es fa ressò de cap teoria conspirativa, tot això no figura en absolut en la reconstrucció a posteriori dels Mossos, ni en la de la Policia Nacional, sinó que admeten haver rebut aquesta informació de la intel·ligència i demanen al jutge que ordeni diligències per tenir més detalls. El que, de totes maneres, segueix apuntant a una greu negligència o a un greu error del CNI, però no a cap teoria conspirativa de la qual aquest diari no s'ha fet ressò en cap moment. Només ha plantejat preguntes a les quals cal respondre.
D'acord que la teoria conspirativa l'ha fet seva el Govern i el procesisme, els hi ha caigut del cel com aigua de maig, però tambè sorprén per altra banda el desinterès o les ganes de desmuntar la versió de Público de la resta de mitjans. No esta gens clar el que va passar, pero si sembla palès que el CNI no va estar a l'alçada i menys encara quan pretén carregar els morts als mossos. Tot és molt fosc, brut, obscé, i el CNI no està lliure de culpa, malgrat hi hagi tant d'interès en exhonerar-lo per part del Govern de Madrid i dels mitjans.
A tot això, els familiars de les víctimes de l'atemptat que es queixen encara a dia d'avui de la falta d'atenció del Govern.