El pitjor que li pot passar a un croissant, és que no sigui un croissant. El dia d'avui 30 de gener és el Dia Internacional del Croissant, i des del diari recuperen la recepta de Panem, que ha aconseguit el títol al 'Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya' del 2021. Panem, a Madrid (carrer de Fernán González, 42), un forn inaugurat el 2018 al barri del Retiro que elabora pans artesanals i tota mena de pastisseria.

Però, sempre hi ha un però, això de la foto no és un croissant, perquè? us preguntareu. Doncs perquè no té forma de mitja lluna que és l'única part bona del croissant (les banyes), i a més està pintat amb l'enganxós rovell d'ou i llet. La forma del croissant amb les seves característices banyes no és per què si, ni per què te, sinó perquè quan el 1683 va ser creat a Viena per celebrar la fi del setge dels turcs, se li va donar precisament aquesta forma de mitja lluna tan característica. El de la foto no és de mitja lluna. De tota manera que més dóna, el croissant és maltractat sistemàticament per la majoria de forners i pastissers, com la xapata és víctima de la poca professionalitat d'ambdós. Bon dia, bona tarda i bona nit.