L'Audiència de Madrid, ha rebutjat un recurs de Pablo Iglesias, perquè es condemni per calúmnies a l'exespia Diego Camacho, que va vincular l'ex-vicepresident amb Hezbol·là, el terrorisme internacional, el narcotràfic de Veneçuela, i el finançament de l'Iran. La Secció Primera Penal ha estimat que aquestes imputacions no van afectar l'honor d'Esglésies perquè eren meres insinuacions i perquè l'acusat no les va proferir per fer mal amb menyspreu a la veritat, sinó perquè se les creia després d'haver-les llegit en tabloides digitals.

O sia de ser que és, estem, ens trobem, esmaperduts, davant d'un tribunal que dicta que no és injuriós que un exespia vinculi Pablo Iglesias amb el narcotràfic. Després de conèixer la sentència, un creu que, després de suprimir la sedició del Codi Penal, ara toca eliminar la calúmnia. Les acusacions de l'exespia les va recollir El Correo i presumia de saber que Iglesias va cobrar diners procedents de desfalcs i del narcotràfic veneçolà, que va proporcionar passaports falsos a terroristes d'Hesbol·là i que estava contrastar el seu finançament de l'Iran, de l'Iran.o delIrant.

D'altra banda i en un lloc de Castella la vella que no es va conquerir en una hora, Una jutge ha arxivat la demanda de protecció a l'honor que va presentar el pare de l'exvicepresident del Govern contra la diputada del PP,  CaYetana Álvarez de Toledo a qui reclamava el pagament de 18.000 euros per danys morals. Segons la senyora jutge, la diputada del Pp no va atemptar contra l'honor del pare de Pablo Iglesias en referir-se a ell com a “terrorista” en una entrevista al juny del 2020, perquè les seves manifestacions tenien “un indubtable interès general en referir-se al passat històric i polític del nostre país” i una “indubtable base fàctica” per haver militat Francisco Javier Iglesias Peláez a l'organització terrorista FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota).

Què han d'entendre per honor aquests il·lustres togats? Què suposen que és una calúmnia? La sentència fins i tot li retreu a l'exvicepresident tenir un dret restrictiu a expressar opinions sobre els altres. Per cert, el ponent del tribunal havia estat excàrrec públic de la Comunitat de Madrid amb el PP. Però aquest petit detall és irrellevant. “La vida et dóna sorpreses, sorpreses et dóna la vida, ai Déu”