TRUMP PROPOSA FER REALITAT 'LA PURGA'


L'expresident i candidat a la reelecció als Estats Units, Donald Trump, ha proposat com a mètode més eficaç i contundent per acabar amb la criminalitat i escalada de violència al país instaurar una mena de purga, emulant així les conegudes pel·lícules de terror. Així ho ha proposat en un recent míting electoral celebrat a Erie (Pennsilvània), en què el candidat republicà ha deixat caure que una forma de disminuir els nivells de criminalitat als Estats Units seria permetre que la policia faci el que vulgui “durant una hora”: “Si es produeix una onada de crims molt dolenta, proposo que hi hagi una hora violenta, i vull dir realment dura, es correrà la veu i acabarà immediatament”, va defensar.

Hi ha una més que evident la similitud de la iniciativa amb la trama de la coneguda saga de pel·lícules, la qual se centra que el Govern dirigit per Nova Fundació dels pares d'Amèrica instaura una nit a l'any en què se sembra el caos als carrers nord-americans durant 12 hores, molts usuaris en xarxes socials van caure en la comparació evident. A cop de tuit, multitud d'usuaris en xarxes socials com X han compartit les darreres paraules de Trump i han donat visibilitat a aquestes característiques que conjunten la realitat de les seves paraules amb la saga cinematogràfica, deixant veure així que, moltes vegades, la ficció no es distancia en tants aspectes de la realitat.

Aquestes paraules les va expressar el mandatari republicà alhora que va carregar contra el seu principal rival a la batalla per la presidència de la Casa Blanca, la demòcrata Kamala Harris, de qui va acusar de ser responsable d'una “invasió” a la frontera sud del país, motiu pel qual, segons va defensar Trump, hauria de “ser destituïda i processada per les seves accions”.

No és la primera vegada que el magnat nord-americà carrega en un míting electoral contra el seu principal rival a les urnes fent ús de paraules feridores i insults. En aquesta darrera ocasió, Trump va dir en un acte celebrant a Wisconsin que l'encara vicepresidenta dels Estats Units va néixer “discapacitada mental”. "I si ho penseu, només una persona amb discapacitat mental podria haver permès que això passés al nostre país. Qualsevol ho entén", va afegir en referència a l'entrada d'immigrants al país. Tot això després que la candidata demòcrata retragués el discurs amb tints racistes de Trump: “En els quatre anys que Donald Trump va ser president, no va fer res per arreglar el nostre sistema d'immigració trencat”. Unes paraules a què el republicà va respondre acusant-la de realçar un “discurs boig” i defensant les seves polítiques migratòries quan va ostentar el comandament de la Casa Blanca.

No sé qui és el discapacitat mental, Kamala Harris segur que no, però de la capacitat mental de Donald Trump començo a tenir-ne dubtes, aquesta barbaritat de la Purga no se'ls va acudir ni als guionistes dels Simpson. Diu Cercas que els governants haurien de tenir un mandat limitat de quatre anys, ja que després es creuen Napoleó, però em sembla que Trump es creu que és Atila.

2 Comentaris

Més recent Anterior