No és casualitat que el mateix any en què Donald Trump va ser elegit president a les urnes, el Diccionari d'Oxford escollís com a paraula de l'any postveritat, definida com “un context circumstancial en què els fets objectius influeixen menys en la formació de l'opinió pública que les referències a emocions i a creences personals”. A això també hi va contribuir Nigel Farage amb la seva campanya a favor del Brexit al Regne Unit aquest mateix any. La seva estratègia va ser una col·lecció de mentides i dades falses, que va reconèixer com a tals quan va aconseguir el seu objectiu de treure el país de la UE.
Al final del mandat de Trump, The Washington Post va comptabilitzar les mentides (o postveritats) que aquest va divulgar durant quatre anys a la Casa Blanca: 30.000. Això fa una mitjana de vint falsedats al dia, per la qual cosa, sens dubte, cal una alta dosi d'enginy, imaginació i irresponsabilitat. Com que els rècords estan per batre'ls, caldrà veure si se supera en el segon mandat, sabent que el republicà mai defrauda en les seves fabulacions.
George Orwell, va ser dels primers a alertar que el concepte de veritat objectiva estava desapareixent, fins al punt que va escriure que “les mentides passarien a la història”. Teodoro León Gross, a 'La muerte del periodismo', recorda que aquesta subordinació dels fets als interessos polítics o partidistes és el que va portar Kellyanne Conway, cap de premsa de Trump, a justificar el president per fer servir “fets alternatius”.
La veritat comença a interessar poc als dirigents polítics, però encara menys a l'opinió pública, que prefereix informar-se per influenciadors sense escrúpols o per impostors amorals. L'única esperança és que Trump activi el millor de l'ofici de periodista, és a dir, la premsa de qualitat i el periodisme de recerca. The New York Times va saber rendibilitzar l'anterior mandat de l'home taronja. Aquest és el repte de la professió. I en allò que confien els lectors que no volen que els enganyin.
Puedo poner muy poco, porque poco sé de este señor.
ResponEliminaAhora bien, culpar al hombre Malboro; al blanco que odia al negro, al negro que odia a la mujer, o a ambos tres del desaguisado es, bajo mi punto de vista, un error.
Trump ha ganado por ocho millones de votos. En esos dos millones hay mujeres y hat latioamericanos que, insisto como lo dije el otro día, tienen la carta verde, y por lo tanto permiso de trabajo, y por lo tanto ya no quieren mas compatriotas , o sea, no quieren más competencia y así, negándoles la entrada tienen su puesto más seguro.
Si los latinos en unidad hubieran votado contra Trump, no sale este señor ni en cien años.
Pero no ha sido así. Le ha votado la masa, mucha negra y muchísima latina, la misma a la que injuria, pero ya se sabe, el ser humano es un lobo para el hombre.
Aquí está la muestra.
Salut
Y a pesar de que hay muchas explicaciones sobre que ha sido la inflación, o los migrantes, en realidad le han votado porque es lo más parecido a John Wayne/Charles Bronson, fíjate que, en las dos costas y en el sur ha ganado Kamala. Todo el centro, la América profunda, ha votado Trump.
ResponEliminaUna de las claves estaría resumida en este párrafo:"La veritat comença a interessar poc als dirigents polítics, però encara menys a l'opinió pública, que prefereix informar-se per influenciadors sense escrúpols o per impostors amorals."
Salut.
Sí, mira, ahora acabo de ver el 24H. El Trump visitando una peluquería de mexicanos...y va y dice la señora en castellano al porqué de su voto a Trump: -es que lo que viene ahora son ladrones...
ResponEliminaEso hablando de gente de su país.
Esto lo decía Pedro Rodriguez, un profesor de ciencias políticas de la universidad de Comillas, que creo es muy bueno y ha estado 20 años en Washington, como cronista de la Casa Blanca.
Estamos en manos de la desinformación total, todo es bulos y suplantación de identidades.
salut
Y confirma la teoría de las escalera, del inmigrante anterior es el peor enemigo del último. Curioso que cuantas más herramientas hay para informarse, gente que ha estudiado, aunque sea la ESO, es más ignorante y está más mal informada que nunca. Y creo tener la respuesta: La gente no lee.
ResponEliminaSalut