LA GRAN APAGADA

Serà un altre encert a la seva llarga llista de premonicions, o simplement una anècdota més en la història de la sèrie? La sèrie animada Los Simpson, famosa per les sorprenents prediccions, torna a ser el centre d'atenció després de l'emissió d'un capítol en què s'entreveu una apagada analògica global el proper 17 de novembre, coincidint amb el Dia d'Acció de Gràcies als Estats Units. La inquietant premonició ha provocat un debat a les xarxes socials, on els usuaris es pregunten si aquesta vegada la ficció s'avançarà a la realitat.

A l'episodi 7 de la temporada 35, estrenat el 2023, Lisa Simpson explica als seus néts la tradició familiar d'encendre una espelma durant el sopar d'Acció de Gràcies. La raó: commemorar la "gran apagada" que va sumir el món al caos anys enrere, precisament un 17 de novembre.

La sèrie acumula una llarga llista d'encerts, des de la presidència de Donald Trump fins a la lesió de Neymar Jr. al Mundial del Brasil 2014, ha generat una barreja de fascinació i preocupació entre els seus seguidors. Si bé molts ho prenen amb humor, altres es pregunten sobre la possibilitat que aquesta predicció, com tantes altres, es faci realitat.

Matt Selman, productor executiu de Los Simpson, atribueix aquests encerts a una combinació d'anàlisi històrica i matemàtica. Segons Selman, en observar el passat i les tendències socials, és possible preveure alguns esdeveniments futurs. No obstant això, la precisió d'algunes prediccions de la sèrie continua sorprenent fins i tot els seus creadors.

El capítol en qüestió no ofereix detalls sobre la causa de l'apagada, però mostra les conseqüències del col·lapse tecnològic: caos als carrers, manca de comunicació i una societat que lluita per adaptar-se a un món sense electricitat. Aquesta imatge distòpica, encara que fictícia, ressona amb les creixents preocupacions sobre la dependència tecnològica de la societat moderna i la vulnerabilitat dels sistemes davant de possibles errors o atacs.

La predicció de l'apagada no és l'única que ha generat enrenou al voltant de Los Simpson. La sèrie ha encertat altres vegades, anticipant invents tecnològics com l'smartwatch i l'iPod, o esdeveniments com l'incendi de Notre Dame. Aquests encerts han contribuït a crear una aura de misteri i premonició al voltant de la sèrie, alimentant la creença que els seus guionistes tenen una capacitat gairebé profètica.

A pocs dies del 17 de novembre, l'expectació creix a les xarxes socials. Mentre alguns usuaris es preparen per a una possible apagada, altres ho descarten com una simple coincidència. Sigui com sigui, la nova predicció dels Simpson ha aconseguit, una vegada més, captar l'atenció del públic i generar un debat sobre el futur de la tecnologia i la vulnerabilitat de la societat moderna. Més enllà de la veracitat o no de la predicció, l'episodi planteja una reflexió sobre la nostra dependència de la tecnologia i la importància d'estar preparats per a situacions imprevistes. En un món cada cop més connectat, una apagada global, encara que improbable, no és un escenari completament descartable. La ficció, ens convida a reflexionar sobre la fragilitat del sistema i la necessitat de desenvolupar estratègies per fer front a possibles crisis.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Es difícil que ocurra un apagón general, por el sistema equilibrado en la construcción de las redes..si fuera así sería por una catastofre como el caso de Valencia, donde se reúne una serie de circunstancias, estadísticamente muy difíciles, imposible de prevenir. Un cisne negro. Pero los políticos aprovecharía para sacar jugo
    Saludos

    ResponElimina
  2. En Cuba están ya practicando sobre el tema del apagón total. Pero Cuba es diferente- Aunque no hay que menospreciar las admoniciones de los Simpsons o de sus guionistas.
    Saludos.

    ResponElimina
  3. En Cuba he visto en YouTube, una calle completamente a oscuras y una casa a toda luz, parece ser porque tiene un grupo a gasolina propio, que suministra electricidad a la casa. Hay quien se espavila
    Saludos

    ResponElimina
  4. Lo vi también, así como en la entrada de muchas casas encima de la puerta tienen un fluorescente. Es que en Cuba, como no te espabiles, vas dado.
    Saludos.

    ResponElimina
  5. Sería la única opción de que la gente, toda, se manifestara. Esa y que El Corte Inglés dejara de fiar a treinta días y pasara al cobro momentaneo.
    Salut

    ResponElimina
  6. El Corte Ingles, que por cierto por la radio (Rca1)está haciendo mucha propaganda en un anuncio para que la gente vaya a Madrid. Hará lo mismo en Madrid para que la gente vaya a Barcelona, No lo creo.
    Salut

    ResponElimina
  7. Hay que felicitar a tv3,por el servicio público que está dando sobre la gota fría hoy,en toda Cataluña. Permite que en todo momento sepamos tomar una decisión.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Mira, desde hace ya unos días no miro ningún noticiario y apenas programas informativos de estos como el de Farreras, ya estoy harto de escuchar memeces y miserias de unos y otros. NETFLIX I SERIES. Esta mañana he estado escuchando un rato a Pinocho Feijóo, es para correrle a gorrazos por miserable.
    Saludos.

    ResponElimina
  9. programas informativos de estos como el de Farreras...
    Mira , Francesc, he puesto en la cabecera de Tot una pequeña frase: "El sistema ha hecho del miedo un negocio", no suelo verlo, no lo hago por higiene, pero es que si vas del 24H a uno que es Discovery Max , que dan cosas de historia y en ocasiones me pierdo allí, solo verle con ese : atenssssión...me pone los pelos de escarpa.
    Se dedica a crispar al personal, a asustar.
    Hay dos tipos, dos maneras de comunicar: una es informando, y tu analizas; otra es entreteniendo, y este señor lo que lleva es un entretenimiento, que es lo que da ahora resultado.
    Me es , me perdonen sus seguidores, vomitivo.

    ResponElimina
  10. Banalidad tóxica, es lo que vende. Acabas como yo estos últimos días, que solo ves series o alguna película y por los digitales más o menos me entero de lo que pasa.
    Salut.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada