KHLIPPER, EL GOS ROBOT QUE ES PASSEJA PER BCN


Als concorreguts carrers de l'Eixample de Barcelona, ​​un acompanyant peculiar ha captat l'atenció de veïns i turistes igual: Khlipper, un gos robot propietat d'Enrique Lucea. Aquest quadrúpede mecànic, vestit amb una armilla de quadres i una placa identificativa, imita amb sorprenent realisme els moviments d'un gos real, arribant a saltar, asseure's i donar la poteta. La seva presència no només provoca somriures i curiositat entre els transeünts, sinó que també suscita diverses reaccions entre els gossos de carn i ossos, que oscil·len entre la curiositat i la cautela en interactuar-hi.
Darrere d'aquesta innovadora mascota hi ha la visió de Lucea, un apassionat de la tecnologia que va adquirir Khlipper amb un propòsit més enllà de la simple companyia. El seu objectiu és desenvolupar un assistent robòtic capaç de millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i de gent gran. Entre les funcionalitats que espera implementar en el futur s'inclouen la capacitat de mantenir converses, recordar horaris de medicació i cites mèdiques, i fins i tot assistir en tasques quotidianes com recollir objectes o ajudar el vestit.
La iniciativa de Lucea s'emmarca en una tendència creixent de fer servir la robòtica per a fins socials i assistencials. Empreses com Synergy Tech, en col·laboració amb la xinesa Unitree Robotics, estan desenvolupant robots quadrúpedes amb aplicacions que van des d'inspeccions industrials fins a tasques de rescat a zones d'emergència. Tot i això, la visió de Lucea se centra a adaptar aquestes tecnologies per oferir solucions a col·lectius vulnerables, buscant col·laboracions amb fundacions i organitzacions per integrar Khlipper en entorns on pugui brindar suport i companyia als qui més ho necessiten. 
Khlipper té una sèrie d'avantatges sobre els gossos de carn i ossos, no l'has de treure a passejar perquè faci les seves necessitats, ni necessita corretja, ni l'ampolla d'aigua pel pipí. I el més important, no l'has de portar al veterinari que és un xuclador econòmic pitjor que un vampir. És el futur que ja mora entre nosaltres i al que ens hem d'anar acostumant. Tot va començar amb la Roomba, però va evolucionant, i el que veure'm.

 

10 Comentaris

Més recent Anterior