Ja no parlem dels migrants, dels refugiats, de aquest allau de gent que fuig del seu horror per anar a parar a l'horror de la indiferència d'Europa. Procés, procés, procés, ja no s'ofeguen Aylans, es veu, ni es parla de Proactiva Open Arms. Procés, Procés, Procés, i els migrants es van amuntegant, tenim el mur de Turquia i ara el de Libia, o els traficants de persones campen com per casa seva sense cap mena de control. Ja no ens preocupa, ho hem aparcat, no entra dins les nostres prioritats de preocupar-nos. Procés, Procés, Procés. Egpaña, Egpaña, Egpaña.

"Una nena siriana de cinc anys va morir aquest diumenge al campament de refugiats de Moria a l'illa grega de Lesbos, tot just cinc dies després d'arribar a Grècia al costat dels seus pares. Segons informen els mitjans locals, la petita va ingressar ja cadàver a l'hospital de la capital de l'illa, Mitilene. D'acord amb aquestes informacions, els pares l'havien portat des de Síria perquè patia una malaltia greu i amb l'esperança de poder trobar tractament per a ella a Europa. S'espera que l'autòpsia, prevista per a aquest dilluns, pugui posar de manifest les causes de la mort. L'augment d'arribades en els darrers mesos ha provocat nous problemes de superpoblació en els camps de refugiats d'aquestes illes, sobretot a Lesbos, on prop de 6.000 persones s'amunteguen en dos campaments amb capacitat per a tan sol la meitat.




Més de 100.000 migrants i refugiats han arribat a Europa des de gener travessant la Mediterrània, segons un informe presentat aquest dimarts a Ginebra per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Entre ells, més de 85.000 han arribat a les costes italianes i prop de 9.300 ho han fet a Grècia. A Espanya, assenyala l'estudi, han arribat uns 6.500 migrants. L'estudi indica a més que 2.247 han mort al mar o han estat declarats desapareguts.
En el mateix període de 2016, entre l'u de gener i el tres de juliol, el nombre d'arribades va ser el doble, apunta l'OIM, que va arribar a comptabilitzar fins a 231.503 persones desembarcades. L'organització subratlla que el 2017 el 85% de ests migrants i refugiats van arribar a Itàlia, mentre que el 2016 Grècia va ser el destí majoritari.
Només una mica més de 7.300 migrants han estat reallotjats en altres països de la UE des d'Itàlia. Al món han mort uns 3.000 migrants i refugiats des de gener d'aquest any, i entre ells, més de 2.200 han mort mentre intentaven arribar a Europa.