Una de les coses que em molesta profundament, és que l’administració se’n foti dels ciutadans, tractant-los com a unes criatures immadures i incíviques, renyant-los, dient que han de fer i com i en alguns casos a quina hora, i ells s’ho passen tot pel forro i fan el que els hi rota.
És sabut que al començament de la recollida selectiva de brossa, el que els ciutadans havien separat, es tornava a barrejar perquè no hi havia les plantes preparades pel tractament d’aquests residus. Durant anys els vehicles que estaven en pitjor estat de manteniment i posada al dia de la ITV han estat els municipals, siguin de la policia o d’autobusos.

Nosaltres hem d’anar a vuitanta per hora, o fer llargues cues, quan veus passar un cotxe oficial per la vorera de l’autopista de peatge en la que estàs embussat, a tota pastilla amb el Conseller de torn – per raons de seguretat diuen –
Tu tens un terrenet en el que confiaves i no hi ha manera de requalificar-lo, i en canvi qualsevol ajuntament fa uns tripijocs de mans com que un terreny agrícola, passi a ser industrial i d’ací n’acaben sortint cases adossades amb jardí i mànega per regar l‘herba incorporada, i un centre Comercial al costat.
Podria posar més exemples de ineficiència indolent de l’administració i presa de pel vers els ciutadans, però hi ha un cas que ahir em va encendre, entre d’altres coses perquè ja ho havia denunciat en més d’una ocasió en aquest bloc, no aquest en concret però si el cas. Em vinc a referir a la fuita d’aigua (m’és igual 260.000 que 400.000 lts. diaris) de la canonada que va de Cardedeu a Barcelona. I em va encendre perquè es un exemple fefaent de la hipocresia, estultícia, inoperància i mala fe de la administració. Se sabia d’aquesta fuita d’aigua, i feia temps que se sabia, com se sap que en una població qualsevol, unes canonades en bon estat de manteniment (si és que n’hi ha alguna) perden entre un 15 i un 20% d’aigua i en general es un 40% la que se’n va en orris. Però és que a banda, sap la administració la quantitat d’aigua que malbaraten els pagesos?, pagesos per cert, que potser no ens podem permetre el luxe de tenir si són incapaços d’adaptar-se als sistemes de reg del segle XXI. Si! Ja se que n’hi ha que ho fan, no masses, sinó no consumirien el 70% de l’aigua. I aquí al Montseny, a Sant Hilari s’agafa cada dia una mica d’aigua per envasar per cert amb botelles de plàstic, quan una administració competent hauria aconseguit produir una aigua d’aixeta lo suficientment bevible com per que no fes falta gastar-se diners comprant aquesta aigua, o potser posant un osmòtic d’aquests que filtra la calç i que anuncien per les ràdios i que es podria dictar una llei perquè anés incorporat a cada nova vivenda. De fet, es podia haver fet el mateix fa ja molts anys amb l’energia solar i tampoc.
Per acabar, ja se que la administració es incompetent, lenta i feixuga per naturalesa, i que l’únic interès que té és el de legislar i recaptar. Que tenim un problema!, fem una disposició, ban o com es digui a nivell local o llei a nivell Estatal i ja hem resolt el problema. Que falten diners a les arques municipals o Estatals, puig hem malbaratat una porrada d’euros, s’apuja l’IBi, l’IAE, l’impost municipal de matriculació, el rebut de les escombraries o el que faci falta i problema resolt.
Aquesta màquina insaciable de escurar butxaques als ciutadans no te remei i hem aprés fins i tot a no emprenyar-nos-hi gaire i pagar religiosament tot quan ens arriba. Ara, lo de l'aigua que és perd clama al cel i a la terra. A algú se li haurien d’exigir responsabilitats i sinó almenys, ja que no se’n farà càrrec ningú perquè en un país d’irresponsables no poden haver-hi responsables, almenys que deixin de donar-nos la tabarra amb que hem d’estalviar aigua i es fotin on els hi càpiga, anuncis com el del començament del comentari.