Manllevant el títol d’una cançó d’en Serrat, seria fantàstic que PP i PSOE es posessin d’acord amb la qüestió de la represa de la negociació amb ETA. Seria fantàstic que ETA i l’entorn abertzale estesin també per la labor de la fi de la lluita armada. Seria fantàstic que no hi haguessin més atemptats a Iraq, Pakistan o Afganistan. Seria fantàstic que els americans i la resta de tropes que hi ha en aquests dos països tornessin a casa seva. Seria fantàstic que al Senegal s’acabés d’una vegada la guerra que no existeix als medis. Seria fantàstic que que al Congo s'acabés tambè la guerra per l'or gris; que el poble saharaui pogués decidir el seu futur, que s'acabessin les pasteres i que tota l’Àfrica aconseguís sortir de la misèria i començar a viure amb la mínima dignitat que es mereixen. 

Seria fantàstic que a Libia, Egipte, Marroc, Siria i algun país més del Nord d'Àfrica arribés la democràcia i la pau social. Seria fantàstic que un dia ZP digués una, encara que fos una sola veritat i Mariano Rajoy tingués un bri d'intel·ligència en la mirada, encara que fos per un instant. Que el Sr.Artur Más i el seu Govern dels millors fossin una mica més coherents i Quim Nadal callès la boqueta de bocamoll oblidadís.

Seria fantàstic que Rússia deixes en pau als txetxens. Seria fantàstic que l’església catòlica evolucionés el seu pensament i obra, social i cristià al nivell de l’època actual i els problemes reals, i que el musulmans respectissin les dones. Seria fantàstic que desapareixes el fanatisme a totes bandes. Seria fantàstic que palestins i israelians fessin una treva seriosa i deixessi'n de matar-se per no res. 

Seria fantàstic, haver-te conegut abans i així poder estimar-te, noia dels ulls marrons. Seria fantàstic que sempre fos dissabte i lluïs cada dia el sol dins una primavera eterna........ Seria fantàstic......... La llista podria ser molt més llarga, però, que importa. El món no ho és de fantàstic, ni la vida, ni ho seràn......, d’ací a un any gairebé podria fer servir “cortar i pegar” llevat de petits canvis en el guió i ja tindria el comentari del dia. De fet aquest és del 2008 amb molt poques variacions, vol dir doncs que gairebé res és fantàstic, els problemes estàn enquistats en el temps i són de difícil solució.