Un presumpte incendi s'ha declarat avui a la cripta de la nau central de la Sagrada Família, presumptament provocat per un home que ha estat detingut, sense que s'hagin registrat ferits entre els centenars de turistes que han estat desallotjats. Així ho ha indicat en declaracions a TV3 el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, que ha qualificat de "pertorbat" el detingut i ha explicat que l'incendi sembla "controlable amb facilitat", encara que ha causat una gran fumera i alarma entre els visitants del temple i veïns.

Sempre m'ha sorprés aquesta expressió de presumpte, malgrat en aquest cas sembla l'han enxampat uns turistes que l'han vist calant foc a una part de l'enorme pastitx, malgrat aixó es diu el presumpte autor dels fets, perquè se entén que fins que el Sr. Jutge no ho dictamini no sera culpable de calar foc a un tros de la Basílica. 

Aquest fet em porta a recordar un cas succeït poc després de la guerra, o sia a las posguerra a Sabadell, on un senyor es va tirar al tren i aquest li va tallar el coll en rodó. La Guardia Civil (el que sabia escriure) va posar en l'atestat. "Se encuentra el cuerpo de un individuo sin identificar con la cabeza separada del cuerpo a uns cincuenta metros (abans els trens corrien més que ara) estando dicho individuo PRESUNTAMENTE MUERTO. 

Per aixó he titul·lat el comentari presumpte incendi a la Sagrada Familia, car fins que el Sr. Jutge no ho dictamini, l'incendi d'avui a mig matí, és presumpte, com l'autor dels presumptes fets que presumptament s'han  produït.