En un país multicolor tenim presumptes imputats a dojo del Pp per corrupció, entre ells (sempre presumptament) el President de la Generalitat Valenciana que és veu que li varen fer algun vestit a mida gratis, mentrestant a Madrid els uns espien als altres i els altres als uns, amb la premsa darrere segons quin sigui el bàndol, i diuen els espiats que tot és una conxorxa contra el Pp. En aquest país multicolor les filtracions estan a l'ordre del dia i no hi ha secret de sumari que valgui, potser perquè fins i tot els Srs. Jutges fan vaga no se sap de fet ben bé perquè, mentre el seu Ministre se’n va de cacera sense permís d'armes i precisament i casualment coincideix allí amb un jutge, que dic jutge!, super-mega-jutge!. Ministre al qui per cert la sarabanda del Congres encara l'animava a crits de torero! torero!, mentre amenaçava en calent de fer una llei que prohibeixi la vaga als jutges, “xulejant” a la oposició més “xulu” que un vuit verd festuc que diria er Seviya dels "Mojinos Escocíos".
Curiós aquest país multicolor on després de tres anys de marejar la perdiu, la garsa, la puput i la ganga, el més calent és a l’aigüera en la cosa aquesta del finançament, que ara fixen al 20 de març, precisament el dia que entrem a la Primavera. Mentrestant, en aquest mateix país multicolor, ara que celebrem un any de l’arribada amb 14 de retard de l’AVE, uns eixelebrats han acabat en el termini previst l’últim tram amb vies incloses a la frontera de França, que anant bé hi passarà el tren d’ací a tres anys i possiblement ja estarà tot fet malbé per manca de manteniment i s’haurà de refer de nou.
En un país multicolor on perquè s'adormen uns quants parlamentaris europeus de l'esquerra, ens cola la dreta una llei per la costa aquesta de l'ensenyament en llengua materna que portarà raons i en Vidal Quadras la mar de content (Dràcula també ho estaria). Mentre, en aquest país multicolor com explica l'Iu es fa un judici a un agressor d'una menor equatoriana on tothom, fiscal, advocats i l'acusat inclós (li diuen Sergi Xavier) parlen en castellà, i el noi argenti, té la santa barra de declarar en català.
Jo ja no entenc res d'aquest país multicolor, i com en una pintada en castellà que hi havia a la Ronda Zamenhoff adequant-la a l’ús afirmo: "El país multicolor esta loco y da muchas vueltas, que paren que me apeo" Ah! el país multicolor, per si algú no se n’havia adonat es diu: Ep-pa-ñña.
.