Parafrasejant Serrat, avui fa dos mesos, que fa dos mesos que fa dos mesos, o sia 6 que l'Estat Espanyol del qual com a President del Govern n’és el màxim responsable el Sr. José Luis Rodriguez Zapatero, ha incomplert amb l'aplicació de l'Estatut aprovat als Parlaments català i espanyol i refrenda't pels ciutadans de Catalunya, i per tant ho ha fet també amb el finançament, entre altres qüestions que te pendents amb Catalunya.
Quatre vegades ha faltat a la seva paraula, ell o els seus adlàters i aquí, calladets deixem que ens vagin clavant la canya esquerdada i sense protestar ni alçar la veu, no sia que s'enfadin, mentre restem immers en una crisi que només acaba de començar i que una bona financiació podria ajudar a pal·liar, almenys no perdria el temps el Govern barallant-se amb el govern amic i podrien anar per feina – espero -. Hi ha qui diu que aquest retard, aquesta presa de pél, és una venjança o ajust de comptes amb el president Montilla que no és sant de la devoció de ZP. Podria ser, tot i que més aviat hom diria que és ineficiència, incoherència i una menyspreu absolut vers Catalunya i els seus ciutadans que no ja del Govern.
No sóc qui per aconsellar al Sr. Montilla, però suposant que ho fos, jo d’ell marcaria ja una data límit per l'aplicació de l’estatut i amb ella el finançament just que a sobre ens mereixem amb escreix. Fixaria la data el 30 de març, i sinó es complia potser perquè el Sr. Solbes encara estaria fent la becaina, tancaria la caixa i "salga el sol por Antequera", al cap i a la fi, si el Govern Espanyol no compleix amb la llei de manera reiterada, no tenim perqué respectar-lo ni tenir-lo en compte, i si cau el Govern del Sr. ZP, millor, amb Aznar tot i el que era, almenys es podien fer tractes, si era sí era si i si era no era no, però almenys era un home de paraula, i consti que no és pas sant de la meva devoció, però és que Zapatero a banda de tril·lero, és un mentider compulsiu, l'home que enganyava als homes i a sobre se’n vantava, amb un somriure i tarannà aixó si. Mai en la història d’Espanya un President del Govern ha mentit tant i tant sovint com el Sr. Zapatero, dubtós mèrit que s’ha guanyat a pols.
-