El President de la República d’Itàlia Giorgio Napolitano, ha deixat clar que no pensa signar el decret llei urgent que Berlusconi s’ha tret de la màniga molt a la seva antidemocràtica manera de entendre l’estat per impedir la mort d’Eluana Englaro, a qui l'equip mèdic que cuita d'acompanyar-la en la seva mort comença avui a reduir-li la alimentació i hidratació artificial, d'aqui les presses de Berlusconi.
Napolitano al·lega que el decret podria ser inconstitucional, pel que considera que no procedeix la seva ratificació. De fet tot el Govern de Berlusconi moltes de les seves decisions ho són d’inconstitucionals, no s'hauria doncs de sorprendre. Berlusconi entossudit li ha contestat a Napolitano que si cal recorrerà al poble, només que Berlusconi ja no sap on el té el poble, de tant que s’hi ha allunyat.
En comptes de fer lleis a mida a corre-cuita, potser valdria la pena a Itàlia que es plantegessin de fer una llei de testament vital i així evitarien problemes, no en aquest cas que és especial atès aquí els qui prenen la decisió son els pares de la noia, car ella no pot. Però s'ha de tenir en compte que si ells són qui li varen donar la vida a Eluana, ells són els únics que poden decidir llevar-la.
No voldria pas trobar-me en aquesta situació que és molt fàcil de aconsellar des de la distancia tot i que no des de la implicació, però desconnectar-la fins que mori sembla la solució més assenyada per la pròpia Eluana i per a ells. Disset anys en aquest estat són molts anys. Masses.
-