Dotze vehicles varen cremar la nit de dissabte entre quarts de dues i les quatre pel centre de la població de Salt. Concretament van cremat cinc cotxes i set motos. Els fets van passar al centre de la població, segons han informat els Mossos d'Esquadra. La policia va trobar vidres i ampolles d'alcohol dins dels cotxes. Dos cotxes i cinc motos han quedat totalment calcinats. El lloc concret on s'han trobat els cotxes cremats són el carrer del Rec, davant el Parc Monar, els carrers Montsalvatge i passeig Països Catalans, i dos punts diferents del carrer Àngel Guimerà. Els Mossos busquen els autors dels fets. Autors que no trobaràn, ni tenen cap interès en trobar, més que res perquè són entelequies, enzes amorfes producte d'una societat en franca decadencia que barreja crisi, immigració, atur i el que faci falta, en un totum revolutum que no duu enlloc. Tot plegat un símptoma més de la decadència de tota una societat d'idiotes manada per uns que encara en són més d'idiotes, i a sobre ni tan sols en són conscients. No som encara al nivell dels aldarulls de la Banlieue, però hi estem en camí si no es posa aviat ordre i sobre tot seny.
No hi ha res a fer, i el panorama es presenta molt negre. Ni cremant-ho tot solucionarèm res, que era la vella fórmula del segle passat. El nostre destí ens ha atrapat i sucumbirém amb ell irremeiablement, de la manera més vulgar e indigne. Venen mals temps per la lírica. Els tunissians acaben de fer una revolta popular que ha expulsat al dictador del seu país, el que no sabem és que rere seu en vindrà un altre, un altre, i un altre...., tornem a ser on èrem, a l'època feudal només que en comptes de delmes, els vasalls paguen impostos directes i indirectes als Senyors del Castell de la Moncloa, i en paguem molts, de manera que la gent està ja molt farta de pagar tant i que sigui tant mal administrada.
A més a més, sembla ara que tots els mals d'Espanya venen per culpa de les autonomíes, com si l'Estat no fos una màquina de malbaratar diners amb Ministeris totalment inùtils que no tenen cap raó de ser, havent-se traspassat les seves competències. Sibil·linament o potser barroerament des de Madrid apunten a Catalunya com a causa de tots els mals i parlen d'intervenció, i un que es diu Aznar, fa ja dies que comença a treure el nas ensumant poder i control del pastís. Em temo que prendrem mal si no van en compte, per menys, en altres temps han començat les revoltes...