"Francisco. 71 años. Marchó a Alemania en 1964, se casó, tuvo dos hijos y allí se ha jubilado. Carlos. 27 años. Licenciado en Administración y Gestión de Empresas. Lleva diez meses en el paro. Acaba de solicitar en la Embajada germana uno de los empleos que ofrecerá Angela Merkel. Si todo va bien, Carlos pronto marchará a Alemania. A seguir los pasos de Francisco. Ayer y hoy de la emigración española, guardada en el cajón del olvido durante tantos años y rescatada ahora que España bate cada trimestre todas las plusmarcas mundiales de desempleo. ABC"

Roda el món i torna al Born. Ja som on érem als seixanta, enviant mà d'obra, en aquest cas qualificada a l'Alemanya de la senyora Àngela Merkel. A aquesta Alemanya necessiten molta mà d'obra qualificada, no paletes sense ofici ni benefici abandonats pel totxo amb boina i maleta de cartró lligada amb un cordill. No rieu que encara n'hi han d'aquests Allfredo's Landa's.


I aqui, que el fet d'haver estudiat una carrera no es cap garantia de trobar feina en alló que has estudiat i com a premi de consolació a tot aquest esforç pots acabar fent de menys que mileurista amb un contracte a precari, allí es recompensa amb un lloc de treball molt més ben pagat que aquí. Potser perqué allí tenen un  Govern útil que va per feina, no com els inùtils xitxarel·los de Madrid o els demagogs del Pati dels tarongers. I així ens va. ¡Que inventen ellos deia Unamuno!. 

Burru! l'Unamuno aquest....Perdoneu, pero algú ho havia de dir!.


ah! la pàgina web de l'ambaixada alemanya a Madrid per si us interessa.