Deu fer un parell d'anys que vaig signar en contra de la llei del cànon digital que va entrar en vigor a partir de l’ù de gener de 2009. El canon digital, dit curt i ras, és una imposició intolerable a mitges entre l’Estat i la SGAE. I no ho dic pel fet que no m’entretinc a baixar-me res per Emule ni a comprar CD’s pirates. En primer lloc, tant en un cas com en l’altre hauria d’haver-hi un tipus de música que no pugués trobar en altres canals i no és el cas. De la mateixa manera que el pa el compro al forner i el tortell a la pastisseria, la música la compro a una tenda de discs i com ja no n'hi ha a Sabadell, a "el Corte Inglés".
Jo, no tinc perquè pagar ni un cèntim d’euro al Sr. Bisbal, Estopa o al Sr. Melendi per les seves cançons. Que facin concerts en directe o en el cas d’en Melendi dalt d’un avió, però del meu erari no tinc de donar-les-hi res. Si la gent s’ho baixa d’Internet, que busquin la manera de evitar-ho, i els que venen Cd’s pirates, que els agafi la policia o els Mossos d’esquadra, ben prou que estàn a la vista. Aquesta normativa ofèn a més a més perquè criminalitza a qualsevol consumidor, titllant-lo poc menys que d’estafador.
I és que a més a més, no ho entenc, si jo registro una patent als vint anys venç i ja no és meva, passa a ser de domini públic, i en canvi uns paios com U2 treuen un disc l'any 1987 "Joshua Tree", de fet l'ùnic disc interessant de la seva carrera, la resta ha estat una iteració iterada cada vegada a pitjor i vint-i cinc anys anys més tard encara cobren drets d'autor i viuen d'aquestes rendes i de les fantasmades del seu líder.
Voldria afegir una última visió del tema. No se ara, però a finals del 70's quan anava amb el Conjunt dels Wattusi, interpretavem peces dels Beatles, Stones, Shadows i en acabar els de l'SGAE ens donaven la fulla ja omplerta amb les cançons que se suposava haviem tocat i ves per on, no eren ni Beatles, ni Stones, ni Shadows, interpretavem cançons de Quintero León i Quiroga, Augusto Algueró i altres per l'estil. Ah! i si no signaves la fulla tenies problemes per tornar a actuar en aquell poble. Vol dir que la trofaldineria els hi ve de lluny a l'SGAE abans de caure en mans d'en Teddy Bautista i la patuleia de rapinyaires que l'envolta.
De fet ni he comprat ni penso comprar res que porti gravat aquest impost, i aixó és el que hauríem de fer tots, un boicot seriós a aquests productes augmentats de preu perquè els Srs de la SGAE visquin com sàtrapes al seu nou i flamant edifici. Una cosa es regular els drets d'autor i anar en contre de la pirateria que s'havia de regular, i l'altre és que els pirates siguin els de l'SGAE i nosaltres els ciutadans els assaltats. S'hauria de fer quelcom seriós contra aquesta xacra vampírica que ens treu el suc i el bruc amb total impunitat i connivència amb l'Estat, i a sobre s'en foten de nosaltres. I a més a més la Senyora Gonzalez Sinde que imposa amb la connivència (de qui sinó) CIu la seva controvertida llei, un altre atracament a ma desarmada. I aqui ens ho mirem impàvids sense dir res, ni cremar res. Potser ja seria hora.
completamente de acuerdo. salut
ResponEliminaAquests, com l'altre, també fan trampes al solitari.
ResponEliminaJA en som dos Miquel.-
ResponEliminaSi Jordi, com tots, pero a pagar, nosaltres, no ells.
ResponEliminaCrec que la Santa Inquisició i la SGAE seran les grans aportacions espanyoles al crim impune amb el vistiplau de l'estat.
ResponEliminaVaja, no et feia als escenaris musicant!
Joan, era un jovencell amb melena i pantalons "pata elefante" que desafinava i cridava tant com podia.
ResponElimina