Deu fer un parell d'anys que vaig signar en contra de la llei del cànon digital que va entrar en vigor a partir de l’ù de gener de 2009. El canon digital, dit curt i ras, és una imposició intolerable a mitges entre l’Estat i la SGAE. I no ho dic pel fet que no m’entretinc a baixar-me res per Emule ni a comprar CD’s pirates. En primer lloc, tant en un cas com en l’altre hauria d’haver-hi un tipus de música que no pugués trobar en altres canals i no és el cas. De la mateixa manera que el pa el compro al forner i el tortell a la pastisseria, la música la compro a una tenda de discs i com ja no n'hi ha a Sabadell, a "el Corte Inglés".

Jo, no tinc perquè pagar ni un cèntim d’euro al Sr. Bisbal, Estopa o al Sr. Melendi per les seves cançons. Que facin concerts en directe o en el cas d’en Melendi dalt d’un avió, però del meu erari no tinc de donar-les-hi res. Si la gent s’ho baixa d’Internet, que busquin la manera de evitar-ho, i els que venen Cd’s pirates, que els agafi la policia o els Mossos d’esquadra, ben prou que estàn a la vista. Aquesta normativa ofèn a més a més perquè criminalitza a qualsevol consumidor, titllant-lo poc menys que d’estafador. 

I és que a més a més, no ho entenc, si jo registro una patent als vint anys venç i ja no és meva, passa a ser de domini públic, i en canvi uns paios com U2 treuen un disc l'any 1987 "Joshua Tree", de fet l'ùnic disc interessant de la seva carrera, la resta ha estat una iteració iterada cada vegada a pitjor i vint-i cinc anys anys més tard encara cobren drets d'autor i viuen d'aquestes rendes i de les fantasmades del seu líder.

Voldria afegir una última visió del tema. No se ara, però a finals del 70's quan anava amb el Conjunt dels Wattusi, interpretavem peces dels Beatles, Stones, Shadows i en acabar els de l'SGAE ens donaven la fulla ja omplerta amb les cançons que se suposava haviem tocat i ves per on, no eren ni Beatles, ni Stones, ni Shadows, interpretavem cançons de Quintero León i Quiroga, Augusto Algueró i altres per l'estil. Ah! i si no signaves la fulla tenies problemes per tornar a actuar en aquell poble. Vol dir que la trofaldineria els hi ve de lluny a l'SGAE abans de caure en mans d'en Teddy Bautista i la patuleia de rapinyaires que l'envolta.

De fet ni he comprat ni penso comprar res que porti gravat aquest impost, i aixó és el que hauríem de fer tots, un boicot seriós a aquests productes augmentats de preu perquè els Srs de la SGAE visquin com sàtrapes al seu nou i flamant edifici. Una cosa es regular els drets d'autor i anar en contre de la pirateria que s'havia de regular, i l'altre és que els pirates siguin els de l'SGAE i nosaltres els ciutadans els assaltats. S'hauria de fer quelcom seriós contra aquesta xacra vampírica que ens treu el suc i el bruc amb total impunitat i connivència amb l'Estat, i a sobre s'en foten de nosaltres.  I a més a més la Senyora Gonzalez Sinde que imposa amb la connivència (de qui sinó) CIu la seva controvertida llei, un altre atracament a ma desarmada. I aqui ens ho mirem impàvids sense dir res, ni cremar res. Potser ja seria hora.