Stéphane Hessel proclama la mobilització contra el poder econòmic i financer amb el seu llibre 'Indigneu-vos'. L'autor alemany, un dels creadors de la Declaració Universal dels Drets Humans, demana reaccionar contra les injustícies.
Hessel no diu res de nou, o que no hàgin dit abans altres, però ell és un dels creadors de la Declaració Universal dels Drets Humans, té 93 anys i guarda prou per recordar a les persones, joves i grans, que s'ha de resistir i comprometre's, i que ha arribat el moment de passar a l'acció.

Hessel ha dit que si al seu dia va caure el Mur de Berlín, també pot caure el sistema capitalista financer. Hessel, va nèixer a Berlín l'octubre de 1917, en plena Revolució Russa, va viure de ple la segona guerra mundial, amb un destacat paper a la Resistència francesa, va ser torturat i deportat, va passar per tres camps de concentració, va burlar la mort apropiant-se la identitat d'un altre pres i es va evadir dues vegades. Després de la gran contesa bèl·lica va ser diplomàtic i va formar part, el 1948, de l'equip redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans. El seu llibre de només una seixenta de pàgines, que ja porta venuts 1.700.000 exemplars  a França i que s'ha traduït a 20 idiomes, té validesa. És com va dir ell mateix una invitació a seguir llegint, a buscar altres formes d'organització, a implicar-se com a col·lectius.“No hem de ser indiferents, cal comprometre's, convertir-se en una resistència pacífica. Participar en la vida política o trobar moviments de resistència. Ara teniu Google i, en un clic, podeu saber qui es compromet amb l'ecologia, contra la pobresa”, ha declarat.

Fins aquí tot molt bé, però no dona la sensació que els europeus en general estem per la labor de fer caure el sistema financer, potser pequè molts hi restem atrapats i perquè prou feina tenim en general a sobreviure com per posar-nos en llibres de cavalleries que a banda que ens venen grans, són d'incerta efectivitat. No és tan fàcil tergiversar el sistema financer. Un sistema financer que fins fa tres anys ja ens estava bé i ara atrapats en ell i per ell si que caldria possiblement seguir les consignes de Hessel, però qui prendrà la primera decissió per començar la comtesa?, dura, llarga i de resultat incert. Qui serà capaç d'aglutinar a tota una societat en la mateixa direcció?.