Parlava de que no volien deixar crèixer Sortu fa un any i mig. Ahir el Tribunal Constitucional va decidir que no hi havia cap impediment perqué el partit abertzale existis com a tal i es pogués presentar a qualsevol elecció, encara que sigui en un País gens democràtic com Espanya. No els hi ha agradat a la caverna pepera aquesta decisió del Tribunal Constitucional. L'acudit de Batllori d'ahir a la Vanguardia ho escenifica molt bé.



Aquest era el meu comentari de març de 2011....

"La nova marca abertzale, Sortu, és el primer partit que rebutja la violència d'ETA (no la condemna), que no és acceptat dins de la democràcia espanyola, tot i complir en principi els requisits de la tendenciosa i feta a mida llei de partits, conjuminada pel Pp i el PSOE. Així ho han decidit nou dels 16 magistrats del Suprem cridats a aplicar la llei de partits, mentre els altres set són partidaris de legalitzar aquesta força política, i així ho reflectiran mitjançant tres vots particulars.

Una vegada més la marca hispànica ha demostrar la seva poca  cintura  i actitud democràtica al no permetre a  Sortu accedir a les llistes i presentar-se a unes eleccions amb ple dret, i un cop més es deixa a gairebé 200 mil persones al País Basc sense dret a vot, en una clara mostra de la postura anti democràtica d'un estat espanyol que permet presentar-se impunement a les eleccions a faccions falangistes i altres ultradretans o al pròpi Pp que s'ha negat reiteradament a condemnar els crims del franquisme.

Francament és molt lamentable i manifesta amb tota la seva cruesa la diferent vara de mesurar de la classe política espanyola, que ni té classe ni fa política, només politiqueig sectari i de barriada de vol gallinaci. Continúa Espanya sense ser un país democràtic."