Un jutge de Vilanova i la Geltrú ha imputat el director del festival de Sitges, Ángel Sala, per un presumpte delicte de pornografia infantil al permetre l'exhibició en el certamen de la pel·lícula A Serbian film, en què s'inclouen escenes de sexe amb menors. 

Sorprén la decisió del Jutge que deu haver d'actuat no d'ofici sinó per alguna denuncia que algú ha interposat. I no ho entenc. No he vist la pel·lícula, ja sé més o menys de que va i com no m'interessa no he anat a veure-la, de la mateixa manera que al seu dia vaig veure Salo de Passolini o Muerte en venecia de Visconti i altres pel·lícules que es varen exhibir a cinemes al seu dia i que en aquest moment es poden trobar en un videoclub o en DVD sense que ningú s'esquinci les vestidures. He vist en cinema pel·lícules molt obscenes com "Boinas Verdes" o moltes de feixistoides dels EUA, no cal dir noms, i no s'ha queixat ningú, o sense anar gaire lluny les obscenitats terribles que es varen produïr a Serbia i Bosnia no fa tant, davant la passivitat Europea.

No entenc la denuncia i si més l'actuació del jutge (en parlava ahir de la gent que gosa jutjar l'altri). Ángel Sala, va manifestar el seu rebuig a la pel·lícula quan la va visionar abans de programar-la al Festival de Sitges, va dir a Rac1 que no la pensava veure mai més, que li habia remogut l'estomac, però era una pel·lícula que tenia el seu interés i per aixó habia decidit projectar-la al festival, en el ben entés que la gent estaba avisada i la va anar a veure qui va voler.

Aquí el problema rau en que Salo o Muerte en Venecia i altres manifestacions artístiques dins la literatura, poesia, cinema, teatre, pintura o escultura es contemplaven amb l'optica del segle XX i actualment, malgrat ser a les becerles del Segle XXI, en aspectes de tipus moral i étic hem retrocedit en molts aspectes al XIX. La moral conservadora mica en mica es va introduint dins d'aquesta societat decadent i la llibertat d'expressió està greument amenaçada.