Parla Júlia a la Panxa del Bou de blocs, diu entre altres coses referint-se als blocs, que les novetats de tota mena caduquen ben aviat, en aquest món nostre. Alguns blogs han passat a ser el que sempre van voler ser, webs poc complicades i fàcils d'actualitzar, per passar l'estona. Amics, visitants i visitats, han desaparegut i d'altres han sorgit a la xarxa de tant en tant, per a gaudi de les tafaneres com jo mateixa."

Té una part de raó, però només una part. Els blocs són molt més que una simple moda més com Facebook o Twitter que han nascut ja amb data de caducitat i en el cas de twitter amb data de caducitat per esgotament, perquè el bloc és justament l'eina per a molta gent per expandir el seu pensament, per poder expressar tot alló que sense el bloc s'havia de guardar al pap, envoltat per aquesta saturació d'informació que rep cada dia sense possibilitat de donar resposta. I el bloc, és precisament aquesta possibilitat. Cert és que uns han plegat, altres estàn a mitges i alguns encara continuem després de quatre, cinc o més anys, i cert és tambè que constantment n'apareixen de nous amb més o menys forma i més o menys convicció. 


Diu en Pàmies referint-se als blocs: "Jo crec que el problema rau que abans ens coneixíem tots (per parlar d'alguna manera) i ara l'horitzó s'ha eixamplat fins fer-lo inabastable.  Jo sempre he cregut que el blog és més un mitjà que contingut en ell mateix.  Els blogs han permès que tothom qui ha volgut, amb poca formació informàtica (o gairebé nul·la), hagin pogut dir la seva en el tema que han volgut. 


I Pàmies és dels blocaires veterans, amb qui estaria també d'acord amb el que costa deixar comentaris si no has de dir quelcom interessant. El fenòmen doncs s'aguanta bé, i no ha fet més que començar. Com diria el filòsof José Maria Garcia: Els temps aquest jutge que dona i treu raons ho dirà.