ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

EL CARRETÓ, EL NEGRE I L'AMPOLLA DE CUNE


Deambulava aquest matí de diumenge a quarts de nou amb una bossa de 'el Corte Inglés' que sostenia amb la ma dreta, talment com el personatge del conte de Monzó 'vacances d'estiu', només que en comptes d'un fetus, a la bossa que duu el nom dels grans magatzems, hi duia 'l'home de la maleta' d'en Ramón Solsona i una ampolla de Cune de 350 cl. del 2004. El motiu de la mercaderia que transportava és que mon pare fa avui 94 anys i a banda d'anar a esmorzar amb ell com cada diumenge li portava la novel·la com a regal i l'ampolleta de vi per degustar-la mentre endrapavem. Però ai las! que traidores són les cantonades, en una d'elles mentre venia de buscar el rodó de mig encara calent del forner, he xocat amb un carretó del Caprabo carregat de ferralla seguit d'un negre que l'empenyia (com Monzó em nego a dir de color o subsaharià, ere negre i molt negre el noi), com deia, he xocat amb al carretó del Caprabo seguit del noi negre amb el resultat infaust que de la trompada s'ha trencat l'ampolleta de Cune, que ha deixat una part de la seva essència a l'embolcall de la novel·la.
Ho hem celebrat igualment amb el meu pare, a qui li ho he explicat, però com ja en teniem de vi, l'anècdota de la trencadissa de l'ampolla, ha passat a ser menor.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Trec dues conclusions de la teva faula:
    a) no barregis mai ampolles de vi amb llibres
    b) tingues una bona reserva de vi a casa

    ResponElimina
  2. noi, anava tot en la mateixa bossa, a l'altre i duia el pa per l'esmorzar. Quan a bodega no en tinc, sóc dels que encara beuen amb el porró i tinc un vi normalet a casa.

    ResponElimina