Els grans equips que acumulen títols es nodreixen de jugadors que un dia van començar sense marcar, sense arribar ni a porteria i jugant en camps de terra, però que ho fan amb la mateixa il·lusió o més que els grans.
A ells està dedicat L'equip més petit, un curt de nou minuts de la productora El Cangrejo TV que explica la història del Margatània, un equip de benjamins format per alumnes de dues escoles de Vilanova i la Geltrú que ha acabat la Lliga amb 271 gols en contra i només un a favor.

En tota la temporada ni tan sols han empatat un partit i han perdut els partits per una forquilla d'entre 11 i 27 gols. "No marquem, però ens és igual, perquè ens ho passem bé", recorda un d'aquests jugadors, entre els quals alguns encara estan canviant les dents. "Però jo crec que si un dia ho fem, i a més el marco jo, no ho sé, crec que em posaria a volar", somia.

De moral no els en falta. "Som una escola de porters, però el porter del rival s'avorreix amb nosaltres, perquè no arribem mai a porta", afirma un dels entrenadors, que xifra com a èxit un partit en què van arribar dues vegades a la porteria contrària. "És que són molt grans, i més grans", diu un dels futbolistes després de la derrota del dia --"segur que perdem, perquè sempre perdem"-- que, com els seus companys, això sí, comença els seus partits amb un "Margatània és el millor". I és que el curt mostra el futbol no només com a escola de jugadors, sinó també de persones, i aquí, hom diria que el Maragatània guanya per golejada.