Devalueu imbècils!, aixó s'ensorra


Esto se hunde (The rising damp) es una serie británica dels anys 60, amb un àcid Rupert Rigsby (Leonard Rossiter) que tenía llogades habitacions a gent que li queia fatal, un joven melenut i un negre eren els fixes. Rigsby era un individu garrepa fins la sacietat, a banda de racista, vaja! un tipus menyspreable.
A Europa tenim uns quants Rupert Rigsby dirigint les rendes d'aquest caos que és el Balneari de la Comunitat económica Europea, a qual més ineficient, i no se'n salva ni un. Avui ha estat un dilluns negre per les borses: Espanya ha viscut una jornada negra assetjada pels mercats financers, l'Ibex 35 ha baixat el 2,69% i la prima de risc arriba al màxim històric de 336 punts. Mentre, la rendibilitat dels títols a 10 anys se situa al 6,030%, el nivell més alt des del 1997, i aixó comença a ser insuportable. També ha estat avui un dilluns neGre per a Itàlia. La prima de risc ha arribat als 300 punts i la Borsa de Milà ha caigut un 4%. Ara, els  mercats dubten de la solvència de les finances d'Itàlia, que té un endeutament públic que supera el 120% del seu PIB, tot i que no es va veure afectada per la crisi del totxo. Aixó s'ensorra i no hi ha déu que ho arregli donada la ineficiencia de la classe dirigent. Seria fàcil arreglar-ho, però no en saben més o no gosen fer el que s'hauria de fer, i mentre estàn que si garses o perdius o 'galgos i podencos' tot s'ensorra al seu voltant. Grecia no es pot sostenir artificialment, no pot pagar i ho saben; és que no pot pagar ni els elevats interessos del seu deute, perquè l'aguanten? perque ens i s'enganyen? Només els queda sortir de l'euro, i no són els únics que ho haurien de fer. Devalueu imbécils!, devalueu! aixó s'ensorra i no hi ha déu que ho arregli.
Comparteix:  

Comentaris

 1. M´has fet recordar el Esto se hunde, després de tants anys! M'encantava de petit. Era un fan del Rossiter (que, per cert, té un cameo a 2001).

  ResponElimina
 2. era molt bó, pujolejava que no vegis. Ja no es fan series així...

  ResponElimina
 3. Si penso fredament en això de la borsa, crec que és una organització de pirates legal. Diria que si algú tingués seny (llegeixi's pebrots) prohibiria les borses i fora problemes.
  D'altra banda, resulta que estem a mercè d'uns corsaris ianquis (Moodys, etc) que juguen a fer l'agost però des del gener fins al desembre. Ara la "Unió" Europea diu que caldria crear una agència pública. Vols dir? Vols dir que no caldria eliminar aquesta mena de màfies, ni públiques ni privades?

  ResponElimina
 4. d'aixó es tracta, Lluís, per exemploe el que la gent no sap,. es que els diners del rescat de Grecia, no són per Grecia, són pels bancs alemanys i francesos que els hi han deixat diners, per aixó erls ajuden- I aquest Moodys p Standar an Purs són els que recomanaven fefaentment els bons esconmbraries del Sr, Masdoff entre altres. I aquest són els iduiotes que ens man en i ens fan anar de corcoi. Com deia el filósof: a tomar pal culo too!

  ResponElimina
 5. Aquesta és la mara del cordero...ummmmm, ¡val ¡, del beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  ResponElimina
 6. Europa no pot competir amb la pressió que li fan els països dits ‘emergents’ i va voler dirigir les seves economies amb allò del : tu produeixes i jo aporto les idees, cosa que no val pels PIGS, i ja ni pels ‘emergents’ que ja s’espavilen solets i prou bé. El òrgans que regeixen l’economia van ser implantats en acabar la II Guerra Mundial per afrontar els problemes del moment, i llaurar per casa seva, però ja han passat seixanta-cinc anys i potser se’n han d’empescar d’altres de major eficàcia de cara un món que ja no té res a veure amb el del 1945.

  ResponElimina
 7. no ha canviat gaire Ramón, des que es va constituir la comunidad europea DEL carbón y el acero, les beceroles de l'actual Europa.

  ResponElimina
 8. Diuen que tenim deutes? .. on son els diners o la riquesa creada per donar tantes estampetes de colors, qui dona crèdits sense garanties?

  Aixa dons algú a fet una pilota que bota i bota, i mentre o fa alguna cosa es queda per el camí o sigui, a la butxaca d´el puto amo. (persones, entitats bancàries o deus de la economia)

  La solució del problema esta en que una persona ignorant de moltes coses, li facin la pregunta adient, i aquest amb la seva ingnorant-sabiesa faci lo correcte … engegar a prendre per el cul tot.

  Desprès d´un temps i tot destrossat sorgirà una nova manera de fer les coses sense sangoneres i dropos.

  I de devaluar res de res

  ResponElimina
 9. Aquest podria ser el puto Amo  http://www.youtube.com/watch?v=1rzIxngbOZ8&feature=player_embedd
  Salut

  ResponElimina
 10. l'és Joan, l'home que va guanyar mil milions en una nit. Simplement, erls Estats a ell i uns quants més, els hautrien d'eliminar, així de senzill i clar.- Moody's p Standard and pours només fan amb les seves prediccions enriquir inversionistes. Però per eliminar aquesta xacra, els Governs haurien de governar i aquí només hi ha xitxarel·los.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada