Aquest comentari es de març de l'any passat. L'he volgut recuperar perquè del què es parla en ell, és una mostra de la indecència i el fariseisme demagògic dels partits polítics i les administracions, als qui encara hi ha gent que els vota, en compters de botar-los.

25/03/2010 - El Parlament Espanyol a instàncies de CIu va aprovar ahir, una llei per la qual l'any 2013 les Administracions de l'Estat, Autonòmiques i locals pagaran als seus proveïdors a un màxim de 30 dies. La llei s'aplicarà de manera escalonada de manera que l'any 2011 la data màxima de pagament hauria de ser a 50 dies, i a 40 l'any 2012. Aquesta mateixa proposta va ser rebutjada al Parlament de Catalunya pel PSc i ERc.
Sense ànim de faltar, però aquesta llei no és més que un acudit i dels dolents, que es pot esperar d'aquesta patuleia!. Anem a pams. Actualment l'Estat està pagant als seus proveïdors a 140 dies, a 150 ho fan les autonómiques i a 7 mesos els ajuntaments (en realitat es a dotze en la majoria dels casos), ajuntaments que la majoria estàn en fallida i no presenten una ERO perquè no els deixen o no gosen.
Ajuntaments que algu se'm queixarà amb raó, que si es passa un sol dia de pagar l'impost municipal de circulació, que ja no es diu així, i que de fet s'hauria de dir impost municipal d'espoli, com la zona blava d'espoli, etc, perquè l'ajuntament quan es lleva cada matí l'únic que té al cap és espoliar als seus ciutadans i quan més millor. Bé, que me n'he anat pel serrals d'Ùbeda. Com deia si un ciutadà no paga un impost municipal en el seu termini, l'endemà té ja un 20 per cent de recàrrec, i en canvi ells paguen als seus proveïdors un any, o més tard.

Però és que els ajuntaments (i prou que ho saben) paguen un 40 per cent de més de qualsevol compra u obra que facin, car si - per exemple - un pastisser ha de subministrar el càtering de la festa major (canapès, lioneses, etc) i l'import a facturar és de 1.000 euros, la factura augmenta a 1.400 car sap que tardarà un any a cobrar. I així passa amb qualsevol compra que faci un ajuntament o Administració en general, llevat si hi ha obra pública (ciment i formigó) que aquí si ha d'afegir el 10% corresponent a les comissions dels egipcis.

Vist el que he exposat, si algú es creu que aquesta llei s'aplicarà algún dia, que se'n vagi directament al Vaticà per a ser beatificat com a Sant Innocent.

Anys ençà, per les festes Majors, almenys a la del meu poble Sant Feliu de Codines, a l'nvelat quan feien el ball de nit i ja cap al final, tocaven els "repicats" una espècie de polques o quelcom similar amb molta marxa i la gent ballava esverada i contenta. Aleshores, sempre n'hi havia un que normalment no ballava que cridava "QUE VOLTI LA VERRA" i el músic del contrabaix feia girar a tota velocitat el seu instrument sobre el seu eix i la gent xalava. El del contrabaix o la verra, que estava fart ja d'anar per Festes majors tocant una música que no li agradava quan en realitat ell el que volia era tocar el contrabaix al Líceu o al Palau, se'ls mirava, i se sentia cansat, fracassat i envoltat d'ìmbècils, com  jo.

He deixat aquest comentari programat pel 14 de juliol del 2013, segur que el termini de pagament de les administracions públiques i locals, no serà l'acordat de 30 díes.