Sembla que la Generalitat vol prohibir l'us del o la burca al carrer i en espais públics. La mesura no és nova, a Lleida el seu alcalde ja en va prendre sobre el seu us al carrer. De fet, és aquest un d'aquells temes recurrents que apareixen de tan tan tant, no es pren cap decissió fins que al cap d'un temps es torna a tocar el tema, sense que cap Govern. agafi el toro per les banyes i actui.

"La burca és un vestit de teixit rígid amb què algunes dones musulmanes es cobreixen completament el cap i el cos i que disposa d'una reixeta o d'una obertura a l'alçada dels ulls per a veure-hi. El règim talibà el va fer obligatori a l'Afganistan. La porten algunes dones a l'Afganistan i a Pakistan. La introducció d'aquest vestit es va produir a l'Afganistan a principis del segle XX, durant el mandat de Habibul·là (1901-1919), que va imposar el seu ús a les dones que componien el seu nombrós harem per evitar que la bellesa del rostre d'aquestes temptés els altres homes. Així doncs, la burca es va convertir en una vestimenta utilitzada per la classe alta, que d'aquesta manera s'aïllava del poble evitant la seva mirada. A la dècada dels 50 el seu ús es va generalitzar a la majoria de la població en un acte d'imitació de les classes acomodades, ja que es considerava un símbol d'estatus social.[cal citació] La burca completa va ser obligatòria a l'Afganistan sota el mandat dels talibans."
-
Dins dels desconeixement que tenim de l'Islam, aquesta és la informació que he pogut trobar a la Wikipedia, i ja em quadra que sigui una imposició masclista de començaments del segle XX, car l'Alcorà (me l'he llegit) no en parla pas, ans al contrari es bastant respectuós amb les dones, més o menys com la Biblia, sempre dins dels paràmetres i context de la seva época, clar.
Sé d'un cas concret d'una cosina de la meva dona que te un fill treballant a Dubai de cuiner en aquell super gratacels que varen inaugurar l'any passat, i que en anar a visitar-lo varen voler anar a veure una mesquita i a ella li varen obligar a posar-se una Burca que tenien allí i en canvi a ell no li varen dir res, i anava amb samarreta, pantalons curts i bambes.
Per tant, quan Sarkozy fa uns mesos, o l'ajuntament de LLeida  parlen de la seva prohibició, s'hi ha d'estar a favor i és més, exigir que es canvíin els protocols que facin falta als ajuntaments perquè no es pugui obligar a les dones musulmanes a suportar aquesta vexació. Perqué és una vexació masclista de quatre clergues reprimits i totalitaris, que s'ho han inventat per reprimir i humiliar les dones, lluny, molt llunt del missatge de Mahoma, el profeta d'Alà, i a la que els civils masclistes i repressors de la dona com ells s'hi han apuntat sense cap mena d'escrúpol perquè ja els hi va bé.
O ¿a sant de que una parella de marroquins van pel carrer, ell amb samarreta, texans i bambes i ella amb el hyjab i el chador?. Caldria recordar a aquests personatges que per sobre de les lleis dels Déus que maldrestament apliquen a la seva capriciosa manera i segons els hi convé, hi ha els drets de les persones, en aquest cas el de les dones musulmanes, que tenen per sobre de tot el dret a vestir com vulguin, no com els hi manin quatre clergues reprimits.
Aquí, on tothom es veu en cor de mofar-se, criticar, censurar i el que faci falta a l'Esglesia Católica, o a la figura del seu màxim representant, el Papa de Roma, (sovint amb molta part de raó) hi ha por i recança a l'hora de criticar l'Islam, i aixó no pot ser. No es poden permetre almenys a casa nostra aquest tipus de vexacions i imposicions vers les dones, i quan a casa seva, allí no ens hi podem posar tot hi no estar-hi d'acord, però aquí: Burca no!