La noticia és de dimarts passat, i la vaig publicar al lloc que li correspón, i és que aquesta sobreproteccio dels grans pensadors europeus de Brussel·les vers la mainada és delirant, i s'ho haurien de fer mirar. . . No són més idiotes perqué no entrenen prou, i preocupa que aquesta colla de sapastres són els que decideixen les mesures que s'han de prendre sobre la nostre protecció, i en aquest cas la mainada. Ara, interés n'hi posen. Gràcies a ells la nostra mainada estarà més segura . . .

"Els nens menors de vuit anys residents a la Unió Europea no podran inflar globus sense la supervisió d'un adult, segons la directiva sobre la seguretat en les joguines que han aprovat els diferents països comunitaris. El diari britànic The Telegraph informa que la UE pretén que tant globus com xiulets, espanta-sogres i jocs de pesca poden ser perillosos per als menors, per tenir peces petites que es poden empassar.

Segons la nova directiva, els espanta-sogres, el famós tub enroscat de paper que es bufa a través d'un broquet, seran classificats de perillosos per a tots els nens menors de 14 anys. A més, els fabricants de joguines tenen l'obligació d'indicar en aquest tipus de joguines dels riscos que afecten segons la nova reglamentació.

També s'imposen noves restriccions sobre el nivell de soroll que les joguines poden emetre, sobretot els sonalls i instruments musicals de joguina. No es lliuren de les restriccions ni els óssos de peluix, que hauran de ser rentables, ja que la directiva els considera ninots susceptibles d'embrutar-i propagar malalties i infeccions.

Segons la Comissió Europea, aquesta nova legislació pretén prevenir de "històries de terror" als pares davant d'un possible ofegament dels seus fills. Un portaveu de la UE admet que la directiva pot ser difícil d'entendre però que busquen primar la seguretat. "Podriem dir que els nens han inflat globus durant generacions, però ja no ho faran més i gràcies a això estaran més segurs", afegeix."