No deuen tenir molta feina els entomòlegs britànics quan varen dedicar-se a analitzar més de 200.000 hores de preses realitzades durant dues temporades senceres sobre el comportamen galant dels grills espanyols. Ja tinc un bloc dedicat a recollir estudis d'aquests, diguem-ne peculiars, però aquest és dels que supera amb escreix la meva capacitat d'entendre qui i perqué els fa d'aquest tipus, com si no hi hagués res més a estudiar un xic més important i ùtil.
"Els grills campestres d'Espanya saben mostrar-se galants, segons un estudi de entomòlegs britànics publicat el dijous que mostra que aquests insectes fan entrar a la seva parella sexual als seus caus davant d'ells davant el perill de ser menjats per un depredador.
Aquestes observacions es van realitzar amb diverses càmeres d'infrarojos de vídeo col.locades a l'interior i just a l'entrada dels caus dels grills a Espanya.
Aquests investigadors de la Universitat d'Exeter, el treball és publicat a internet per la revista Current Biology, van analitzar més de 200.000 hores de preses realitzades durant dues temporades senceres d'amors d'aquests grills (Gryllus Campestri).
"Molta gent pensa que la cavallerositat és un comportament exclusivament humà (...) d'alguna manera relacionat amb l'educació, la intel·ligència i l'afecte", va observar Rolando Rodríguez Muñoz, de la Universitat d'Exeter, un dels autors de l'estudi.
"Hem demostrat que fins i tot petits insectes mascles que no poden ser descrits com intel·ligents i afectuosos, poden ser galants i protectors de la seva parella", va afegir.
Aquestes observacions mostren, va dir, que darrere de la galantería podria haver altres motivacions diferents de la bondat i el refinament.
Rodríguez Muñoz ha posat èmfasi que aquests comportaments galants són contraris al suggerit anteriorment per altres investigadors, que pensaven que els grills mascles en general tracten de manipular les femelles per evitar que s'apariïn amb els seus rivals.
Però a la vista d'aquest últim estudi, el seu comportament, més que violent, és realment de protecció: els grills mascles són recompensats, ja que per protegir les femelles s'asseguren que passin més temps amb ells, cosa que els permet procrear més descendents.
"Realment sembla que els mascles esperen que les femelles estiguin protegides del perill" abans d'entrar ells al seu cau, va afirmar Tom Trequenza, un altre coautor de la investigació."
Seria interessant saber quants euros va costar aquest estudi.
jajajajaja ¡¡¡¡¡¡ me da el flato ¡¡¡ és massa ¡¡¡
ResponEliminaPobres grills! Que no tenen dret a ser estudiats?
ResponEliminaEn fi, si comencessim a mirar estudis sorprenents podríem estar una setmana sencera parlant-ne. Una salutció!
És difícil de quantificar la utilitat de determinades investigacions científiques, però tenim una dada aproximada per quantificar la conseqüència de l'absència de investigació: 21% de atur (prop de 5 milions de persones, sobre tot joves).
ResponEliminaHi ha cosa millor que la d'estudiar el comportamewnt sexual dels grills ibèrics?
ResponEliminaHa,Ha. Una entrada molt divertida.
Salut.
tenaços si que ho són, o ja que observen grills, grillats!
ResponEliminaGabriel, aqui - http://segonsunestudi.blogspot.com/
ResponElimina- n'hi ha 212 de l'estil d'aquest.
d'acord Brian,però investigar coses serioses no la caballerositat dels grills
ResponEliminasalut Ramón, es podria estudiar si les tófones tenen sentiments, per exemple.
ResponEliminaTambé seria inteesant saber d'on sortia el pressupost. Era públic o privat? Hdic perquè si els contribuents hem de pagar aquests estudis i al damunt salvar la banca, anem arreglats.
ResponEliminaai lluís1, se'ns acumula la feina.
ResponElimina