La segona entrega de l'enquesta de l'ARA elaborada per GAPS determina que els favorables a la independència de Catalunya ja superen aquells que no hi estan a favor. Un 42% dels enquestats assegura que, si els ho preguntessin, votaria afirmativament en un referèndum d'autodeterminació, mentre que un 37,7% ho faria en contra. 
Vagi per endavant que en la ùnica enquesta que crec és l'enquesta Papus,  l'he fet i em surt que només entre un 20 i un 25% votaria afirmativament, Ara bé, no sé com han fet la pregunta els de l'Ara, que a vegades segons com es formula pot tenir una certa tendenciositat que condiciona la resposta, i després que, una cosa és contestar una enquesta que no compromet a res i l'altra  votar de veritat i en una urna legal que pugui decidir aquesta independència.

Sincerament crec que aquí s'han confós desitjos amb realitats i en canvi el que si em preocupa i que desmentiria rotundament aquesta enquesta és que una altra enquesta o sondeig d'opinió de la Vanguardia de cara a les elecciones del 20N dona un important augment de vots al Pp de Catalunya que - diuen - podria superar fins i tot a CIu, i aixó si que és preocupant i molt poc pro-independencia.