ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA LLISTA DELS PRESSUMPTES 'OCCISOS'

Vaig fer el Servei Militar a Palma de Mallorca l'any 68, el campament al CIR 14 i després em varen destinar a les bòvedes (ara ocupades per un llac) sota la Catedral de Palma. La destinació la tenia a la ''Subinspección Militar de Baleares'. La feina a les oficines militars era poca i avorrida, de fet, la ùnica feina que hi havia al departament era confeccionar les llistes del soldats que anaven i tornaven de permis, i augmentava quan hi havia canvi de reemplaç. Ara bé, per fer aquesta enorme tasca hi havia un Comandant, un Tinent, un capità, un sergent primer, un sergent, el "cabo primeru" i servidor que era "cabo" a seques. En llicenciar-se  el cabo primeru em va tocar se-ho a mi, malgrat  no saber contestar a l'examen que s'havia de passar, el nom del descobridor d'Amèrica o el nom de les tres Carabel·les amb les que va anar per allí. O sia que em varen fer cabo primeru perquè tocaba, i a partir d'aquí ja no feia res. Bé, em passava els matins a la Gestoria del 'capitàn habilitado' fent  'segurus socials' per les empreses que ell portava.
Els militars que hi havia en aquella oficina eren tots 'xusquerus' i ascendíen de grau, a mesura que es morien els que tenien al davant de la llista. Cada més, entre ginebra i ginebra i alguna faria o caliquenyo, els arribaven les llistes i contemplaven així si ja havia traspassat algún dels qui tenien pel davant, fins el punt que sabien del seu estat físic i feien apostes a veure quan traspassaria tal o qual dels capdavanters. De mèrit doncs, a l'hora de l'ascens, només el de viure i esperar que anessin passant a millor vida o es retiressin els qui tenien al davant. 
He pensant en aquesta història de la puta mili, relacionant-la amb en Mariano Rajoy, que espera a ascendre a President del Goverm a que es retirin o traspassin encara que sigui políticament els seus rivals del PSoE. Poc mèrit doncs atessora qui arribarà el 20N a President del Govern, més pels demèrits dels altres que no per mèrits pròpis.

Publica un comentari a l'entrada

16 Comentaris

  1. Ara encara m'entristeixo més, tenir un president xusqueru fa més por que una pedregada. Sobretot coneixent tantes històries de la puta mili i tants comportaments, podríem dir-ne, èticament reprobables?

    ResponElimina
  2. com diuen a la 'meseta' pa mear y no echar gota.

    ResponElimina
  3. Francesc, jo vaig fer la mateixa mili que tu (però a Colmenar Viejo): fent la llista d'altes i baixes del batalló. Una feina molt enriquidora que fins i tot em va permetre escriure una novel·la.

    ResponElimina
  4. Allau, entre fer els segurus socials, anar de farra per Gomila i fer de negre d'un dibuixant de còmics no em donava temps per escriure més que les cartes a la novia (1 ada dia durant tota la mili de 16 mesos)

    ResponElimina
  5. Sí que té alguna cosa de xusquero, però recorda que el va ascendir el lamentable Aznar. De tota manera, jo trobo que els peperos canten victòria molt aviat, ja en parlarem. La premsa, és clar, s'ha apoderat de la opinió i ens fa anar com idiotes, però jo (potser avui estic optimista) no ho dono per perdut.
    Ara bé: sempre hi ha un Duran i Lleida disposat a donar-li un cop de mà... Aquest Duran és com els caporals vells: quanta gent deu haver-hi a Unió esperant que la dinyi el Duran?

    ResponElimina
  6. A mi más que un presidente chusquero, me preocupa tener un presidente bobo...

    ResponElimina
  7. No sé què temo més: si la consciència de la desgràcia que cau ara sobre el país, la temença de l'horror que se li ve al damunt... o totes dues coses.

    Exili daurat, exili!

    ResponElimina
  8. LLUÍS, suposant que no assoleixin la majoria absoluta, aqui estàn CIu i el PNB per donar-els-hi un cop demà.

    ResponElimina
  9. Bobo Temujin es un apellido gallego. En Madrid hay dos socios que tienen tiendas de ropa y se llaman BOBO Y PEQUEÑO que son sus apellidos paternos.

    ResponElimina
  10. sempre podem anar a pitjor Ferràn.

    ResponElimina
  11. Chico, como siempre, tan acertado ¡¡¡

    ResponElimina
  12. El més perillós dels xusqueros és que un cop els donen la gorra es pensen que són generals. ¡Todos firmes a la voz de ya!

    ResponElimina
  13. Com diu el Miquel, molt acertat.

    Salut.

    Andri

    ResponElimina
  14. Miquel, com sempre no, a vegades rellegeixo posts antics i penso marededeu, marededeu.

    ResponElimina
  15. Joan: posa una gorra i uniforme a un paio i ja tens un dictador en potencia.

    ResponElimina