No se si algú hi ha caigut, començant per el relativament Honorable President de la Generalitat que un funcionari no és un dropo amb "manguitos" i visera rere una finestreta dient "vuelva usted mañana" amb cara de fàstic, o escribents com Bartleby. Hi ha funcionaris mestres, metges, infermeres, policies, bombers, administratius etc etc. Funcionaris que pràcticament fa 10 anys tenen el seu  sou congelat, uns sous mileuristes o poc més en molts del casos, que l'ùnic consol que els quedava fins ara era tenir la feina assegurada i cobrar religiosament cada mes. Per cert, els sindicalistes són una mena de funcionaris tambè. Ara, el Govern dels millors que no ha cobrat els 759 milions d'euros de Madrid (ni els cobrarà de moment) diu que el dia 28 de desembre a lo millor paga el 80% de la paga extra a aquests funcionaris, lo qual donat el dia dels fets, és una autèntica penjada de llufa.
No sé quants cotxes oficials té la Generalitat, a l'enllaç parla d'uns 80, si el de les ambaixades. No he trobat el dels ineficients Consells Comarcals, al que hauriem de sumar-hi les Diputacions i l'inùtil cost del senat, que entenc no es competència de la Generalitat. Però de fet, una Generalitat que no té segons diu un euro a la caixa perquè no cobra de Madrid i a més a més encara es planteja demanar un credit a l'Estat d'uns diners que com diu el mateix Duràn i Lleida no té, no sé perquè collons serveix, ni tan sols és una gestoria que administra el País atès no hi ha on administrar a banda de las teranyines de la caixa forta. 
Potser el que hauriem de fer d'una vegada és reformar aquesta administració, o suprimir el  Govern de la Generalitat, o aixó o que actuin en consequencia i facin pagar al morós Estat Espanyol, en comptes de rebaixar-se a demanar-li un prestec.