Un equip d'investigadors de les universitats britàniques de Sheffield i Warwick van donar la resposta a la pregunta que durant segles portava els savis a un carreró sense sortida: què va ser el primer, la gallina o l'ou?
Els científics opinen que primer va ser la gallina. Els estudis s'han dut a terme amb l'ajuda de la potent ordinador 'HECTOR', situada a Edimburg, que va fer un model detallat de la formació de l'ou.
Es va revelar que la part crucial en aquest procés la fa la proteïna Ovocledidin-17, o OC-17, que contribueix a la cristal · lització de la closca d'ou. Sense aquesta que es troba en els ovaris de l'au, un ou no pot aparèixer.
Segons ha explicat un dels caps de l'estudi, Colin Freeman citat pel rotatiu britànic The Daily Mail, aquesta proteïna va ser descoberta fa molt de temps, però només ara els científics van comprovar que OC-17 està vinculada a la formació de l'ou i entendre com controla aquest procés.
Diferents espècies d'aus tenen diferents variant d'aquesta proteïna, encara que exerceixen les mateixes funcions. Així mateix, les gallines tenen la varietat única de OC-17, sense la qual el famós ou no pot aparèixer, opinen els científics. Els investigadors també sostenen que el seu descobriment podria ser útil en altres àmbits de la ciència, per exemple, en la creació de nous materials. 


D'estudis d'aquest tipus i molt pitjors en trobareu més aquí