L'Ajuntament de Sevilla, governat per Juan Ignacio Zoido (PP), ha "iniciat els tràmits" corresponents a una modificació del nomenclàtor de la ciutat mitjançant la que el carrer Pilar Bardem serà retolada com avinguda 'Madre de Dios de las Mercedes. Aquesta proposta, segons informa el consistori, ha estat presentada per la Germandat de Santa Genoveva i està "avalada per veïns, comerciants i altres germandats", atès que la junta municipal del districte Sud de sotmetre l'assumpte a votació el dimarts dia 31 per tal que la modificació sigui finalment elevada a ple abans de ser consumada.

Aquesta proposta serà sotmesa a votació pels representants de la junta municipal del districte Sud després d'aquesta iniciativa ciutadana que ha nascut al barri i que ha portat a la Germandat de Santa Genoveva a una recollida de signatures per demostrar el consens vecinal.Concretamente, i segons assenyala el consistori, han estat 2327 les signatures recollides entre les quals s'inclouen, a més de veïns de la zona, 20 entitats i tres germandats.

Els germans de Santa Genoveva que han impulsat aquest canvi han recordat a l'Ajuntament que "històricament, fins l'any 1992, amb la reforma urbanística que va patir el barri, va existir un cartell de forja de ferro de grans dimensions al principi de l'avinguda dels Teatinos (a la confluència amb l'avinguda General Merry) on deia "barriada de Nuestra señora de las Mercedes".

Aixó de canviar els noms dels carrers cada vegada que hi ha un canvi de color polític als ajuntaments, s'hauria d'acabar. De fet, els noms dels carrers per la gent són els que són de sempre, malgrat la rotulació que es decideixi a cada canvi. El Torrent de l'Olla a Barcelona, pel ciutadà ha estat sempre el Torrent de l'Olla, li posin el nom que li posin a la placa. Potser s'acabaria amb aquest tema si els carrers, places i avingudes portessin números com a Nova York, així, manés qui manés, el carrer 24 seria sempre el carrer 24 i fora embolics que despisten al personal i a més a més creen confusió, a banda de l'estalvi en plaques cada vegada que es decideix canviar el nom. Ara, en el cas de Sevilla, si ho demana la Hermandad de Santa Genoveva, se'ls hi ha de fer cas, que Santa Genoveva era 'muy suya'