El cardenal Lluís Martínez Sistach (a la foto), opina que els nens sense estudis de religió "pateixen un analfabetisme de cultura religiosa que incideix en el seu nivell cultural general, més aviat baix" i que en no donar-los una formació religiosa es fomenta la seva "atracció per les sectes i els fonamentalismes ".
A la carta pastoral que avui publica el full dominical de l'arxidiòcesi de Barcelona, ​​titulada "La classe de religió enriqueix els fills", el cardenal-arquebisbe anima a totes les famílies que aquests dies començaran a matricular els seus fills per al pròxim curs perquè "demanin la classe de religió catòlica per als seus fills".

Per l'arquebisbe, aquest ensenyament és "molt important" pel que "en formalitzar la matrícula d'un fill a l'escola, les famílies catòliques han de demanar la classe de religió".
"Avui els nens i adolescents pateixen un analfabetisme de cultura religiosa i això incideix en el seu nivell cultural general, més aviat baix. La classe de religió contribueix que els alumnes puguin comprendre moltíssims continguts de la nostra història, de la nostra cultura que estan teixits de continguts cristians ", argumenta el prelat.
"Difícilment-abunda el cardenal-es pot comprendre la nostra història, el nostre art i la nostra cultura si no es té un coneixement notable de la religió catòlica. Forma part de la nostra identitat".  Segons Martínez Sistach, les classes de religió i moral catòlica ofereix valors "seriosos i autèntics" enfront dels que ofereix la societat actual als adolescents i els joves.
"Les famílies que no desitgen cap formació religiosa per als seus fills o l'escola que no els facilita es poden preguntar si l'atracció de la joventut cap a les sectes o els fonamentalismes no són una conseqüència d'haver amagat una cosa tan normal i humà com és l'experiència religiosa seriosa ", explica Martínez Sistach, que oblida que ells tambè són una secta, la més nociva i doctrinaria de totes,  la gran vergonya eterna de la humanitat, que ha viscut durant molts anys d'aquest analfabetisme religiós i del que n'ha abusat i encara n'abusa, mentre viu a costa de l'Estat que enguany cada més li dona 13.266.216,12 d'euros per que vagin tirant, dels nostres impostos, per suposat. Ah! no és que a la foto vagi disfressat de Carnaval, va disfressat de Cardenal.