En la Glossa setmanal que publica el bisbe de Solsona al Full Diocesà, Mons. Xavier Novell alerta contra "les xifres esfereïdores dels avortaments a Catalunya ", i el fet que quasi tothom calla.
El bisbe de Solsona es pregunta si serà cert que els animals tenen tants o més drets que les persones, recordant la reacció pública de la gent davant el sacrifici a trets d'un gos, un fet que va ser qualificat com "la barbàrie de Torà".
El bisbe de Solsona, que acaba l'article afirmant que "com pot ser que tinguem entranyes i demanem caritat per a un gos i no en tinguem per a un infant no nascut" , adverteix en l'article que "la deformació moral és tan gran que els columnistes i tertulians pro-avortistes arriben a afirmar que 'l'avortament és un dret'.
Novell, que no vol jutjar cap dona que hagi avortat "perquè sovint són víctimes d'una violència estructural contra la maternitat, exercida per les empreses, el sistema sanitari o la ideologia imperant", manifesta "ben clar i ben fort que l'avortament és un crim".
El prelat solsoní també lamenta que "el relativisme moral de la nostra cultura bandeja i vitupera aquells que gosem dir que l'avortament és un crim i ens qualifica de retrògrads, misògins, carques i antidemocràtics" . A més, subratlla que "no es vol escoltar que existeix l'obligació moral de defensar l'innocent i de perseguir el criminal" i que el criteri per a discernir el que està bé i el que està malament és pervers: està bé allò que la majoria ho considera un bé; és un dret allò que la majoria vol exercir "sense entrebancs" . I manifesta que aquest és el camí fals a través del qual s'arriba a catalogar com un dret allò que simplement és un crim. NACIODIGITAL.CAT

PEL QUE ES DEMOSTRA  QUE ES POT SER BISBE, JOVE, DEMAGOG I A MÉS A MÉS INTOLERANTMENT IGNORANT E IDIOTA.