Els soldats d'unitats de força hauran de pagar la meitat del ranxo o menú diari, uns 2,80 euros, segons estableix la nova regulació del servei d'alimentació en l'Exèrcit de Terra. Segons informa l'Exèrcit de Terra a la seva web, aquesta mesura s'emmarca en la política de contenció de la despesa i estima que amb ella s'estalviaran uns 15 milions d'euros.
A dia d'avui, quan els pressupostos redueixen de nou la partida corresponent al capítol II, aquest cop un 19%, l'Exèrcit de Terra ha acordat modificar l'ordre del cap d'Estat Major de juliol de 2001 sobre el servei d'alimentació, "donat que si continua, s'excedirien els límits pressupostaris aprovats ".

La modificació suposa l'estricta aplicació del que disposen les ordres ministerials 125/1993 i 289/1999, que regulen el dret a l'alimentació en les Forces Armades. A partir del proper 1 de juliol, s'abonarà, amb caràcter general, el 50% del mòdul bàsic de la plaça en ranxo, amb l'excepció dels alumnes de centres de formació i acadèmies, així com el personal de servei.

El personal de servei i els alumnes de centres de formació i acadèmies seguiran menjant gratis
Aquesta mesura afecta fonamentalment als soldats de les unitats de força, que fins ara no pagaven pel menú de migdia i ara hauran d'abonar 2,80 euros per menjar consumit de dilluns a divendres. Terra afirma en la seva nota que és plenament conscient dels efectes que de forma individual es deriven de l'aplicació d'aquesta mesura que, per al conjunt de l'Exèrcit de Terra, suposa un estalvi estimat en 15 milions d'euros ".

L'Exèrcit recorda que en els últims quatre anys les retallades en el pressupost de Defensa acumulen un 34%. Afirma que la política seguida per l'Exèrcit de Terra quant a contenció de la despesa ha buscat aplicar mesures d'ajust de forma progressiva i sempre en allò que menys pogués afectar el desenvolupament de les missions operatives, tractant d'assegurar els nivells de preparació, ensenyament i formació assolits. Així mateix que en aquests anys "tots hem vist reduir les partides corresponents a vida i funcionament, a serveis externalitzats i commemoracions. PUBLICO.ES