L'Ajuntament de Berga ha aprovat declarar el Rei persona no grata. La decisió es va prendre dijous a la nit en un ple que va debatre una moció de la CUP que també proposa revocar un acord del 17 de juliol de 1962 pel qual el consistori va atorgar a Francisco Franco el títol de fill adoptiu i la medalla d'or de la ciutat. La moció va tirar endavant amb els vots a favor dels tres regidors de la CUP i gràcies a l'abstenció de CiU, que compta amb nou regidors, i del PSC, que en té quatre. El representant del PP hi va votar en contra.
Els dirigents de la CUP han subratllat que Joan Carles no és Rei "com a resultat d'un procés democràtic, sinó just al contrari, com a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor, Francisco Franco". Afegeixen que el regnat del Monarca "entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V, responsable de la pèrdua de les llibertats nacionals que Catalunya encara no ha recuperat". La formació també lamenta el "comportament personal", en al·lusió a la polèmica cacera de Botswana.
Ara l'ajuntament enviarà l'acord a la Casa Reial "perquè en tinguin constància" i per "exigir-li que gestionin amb la Direcció General del Patrimoni de l'Estat la devolució immediata de la medalla d'or concedida a Franco". - EÑPERIODICO.CAT

QUE POCA FEINA DEUEN TENIR A AQUEST AJUNTAMENT,
més collonades.... aquí