El gos és el millor amic de l'home i no es quedaria indiferent davant les desgràcies del seu amo. Però els propietaris de gallines també poden tenir bons amic del regne animal. Malgrat de la creença popular que les titlla d'éssers estúpids i insensibles, les gallines són capaces de compadir i de sentir preocupació per altres éssers, segons una recent investigació. Antigament, es creia que l'empatia era una característica exclusiva de l'home, però els estudis demostren que tampoc és aliena a altres animals (entre ells els llops i els ximpanzés).

Un grup de científics britànics van realitzar una investigació amb 17 gallines amb les seves cries. Els investigadors dirigien un fort corrent d'aire als pollastres per espantar-los. Les mares, que veien els seus fills a través del vidre no només mostraven la seva preocupació per ells (l'instint de protegir les seves cries és típic de moltes espècies) sinó que canviaven alguns paràmetres fisiològics: se'ls accelerava el pols i queia la temperatura de els ulls. Això, segons els científics, revela una reacció emocional davant el patiment de l'altre.
Les conclusions de la investigació podrien ajudar els avicultors a obtenir més ous si creen unes condicions emocionalment més agradables en els galliners perquè les aus no vegin patir als seus semblants. actualidad.rt.com