El dia 27 de maig es celebrarà la Marató de la Pobresa, organitzada per TV3, Catalunya Ràdio i La Fundació La Marató de TV3. Marató per la pobresa és una marató puntual presentat per Antoni Bassas i Agnès Marquès sota el lema "Que ningú es quedi fora de joc". El programa combinarà la divulgació i la sensibilització amb l'entreteniment: reportatges, entrevistes amb testimonis, voluntaris, professionals de les entitats i experts, accions al plató i connexions amb les activitats.

Sincerament, em sembla una obscenitat aquest programa que pretenen perpetrar el proper dia 27 TV3, em recorda aquella hipocresia cristiana de 'posi un pobre a la seva taula per Nadal' en la línia de la comunitat de Sant Egidi. A més a més, no deixa de ser curiosa la llista de col·laboradors en aquesta marató: La Caixa, Abertis, Movistar, El Corte Inglés, el Departament de Benestar social i Família de la Generalitat i altres com Esade, Danone, Gas natural o Gallina Blanca, aquí els trobareu tots.

Ja m'he queixat en alguna ocasió de la Marató de TV3 de cada any al desembre, però dins de tot sembla que té alguna utilitat, però aquesta del dia 27 no és mes que una obscenitat indigna, com si aquesta dreta que ha generat gran part d'aquesta pobresa actual volgués netejar la seva consciència, un dia només, això si, que la resta dels dies, els d'Abertis ens han de seguir cobrant els peatges i la resta escurant puntualment la nostra hisenda. No entenc com l'Antoni Bassas es presta a presentar aquesta farsa. Pensava era més íntegre, ara, també hi participen en Pep i Tito en un partidet de fútbol i altres que tampoc entenc perquè s'hi presten. Si jo fos pobre, m'emprenyaria molt amb aquesta farsa hipòcrita de TV3.