Els aficionats al cafè ja poden prendre la beguda aromàtica sense tenir cap por a perjudicar la seva salut. El consum diari d'almenys tres tasses de cafè, amb cafeïna o descafeïnat, podria reduir el risc de mort en un 10%, segons es diu en un estudi elaborat per científics de l'Institut Nacional de Càncer d'EE. UU. publicat a la revista The New England Journal of Medicine.
A més, segons la investigació realitzada entre més de 400.000 homes i dones d'entre 50 i 71 anys, el consum regular de cafè redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, respiratòries i cerebrals.
No es va incloure en l'estudi a persones a les que ja els havien diagnosticat malalties cardiovasculars o càncer. Uns 42.000 dels participants en l'experiment no bevien cafè, uns 15.000 bevien sis tasses o més al dia i la majoria prenien dues o tres. Els resultats van mostrar que, comparats amb els que no bevien cafè, els homes que prenien dues o tres tasses al dia tenien un 10% menys de probabilitats de morir en qualsevol franja d'edat. Per a les dones, la diferència era del 13%.

"El cafè és una de les begudes que més es consumeixen als Estats Units, però l'associació entre el seu consum i el risc de mort no està molt clara", assegura el màxim responsable de la investigació, Neal Freedman.
No obstant això, en aquest estudi "trobem que el consum de cafè està associat amb un risc menor de mort en general i de mort deguda a diverses causes diferents en concret", afegeix.