Els aficionats al cafè ja poden prendre la beguda aromàtica sense tenir cap por a perjudicar la seva salut. El consum diari d'almenys tres tasses de cafè, amb cafeïna o descafeïnat, podria reduir el risc de mort en un 10%, segons es diu en un estudi elaborat per científics de l'Institut Nacional de Càncer d'EE. UU. publicat a la revista The New England Journal of Medicine.
A més, segons la investigació realitzada entre més de 400.000 homes i dones d'entre 50 i 71 anys, el consum regular de cafè redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, respiratòries i cerebrals.
No es va incloure en l'estudi a persones a les que ja els havien diagnosticat malalties cardiovasculars o càncer. Uns 42.000 dels participants en l'experiment no bevien cafè, uns 15.000 bevien sis tasses o més al dia i la majoria prenien dues o tres. Els resultats van mostrar que, comparats amb els que no bevien cafè, els homes que prenien dues o tres tasses al dia tenien un 10% menys de probabilitats de morir en qualsevol franja d'edat. Per a les dones, la diferència era del 13%.
"El cafè és una de les begudes que més es consumeixen als Estats Units, però l'associació entre el seu consum i el risc de mort no està molt clara", assegura el màxim responsable de la investigació, Neal Freedman.
No obstant això, en aquest estudi "trobem que el consum de cafè està associat amb un risc menor de mort en general i de mort deguda a diverses causes diferents en concret", afegeix.
de 3 a 4 diaries ¡¡¡ i dels forts ¡¡¡ salut
ResponEliminajo vaig del mateix pal, Miquel, es veu que farem anys.
ResponEliminaBona noticia, sóc cafetera, i sobretot el del matí em seria molt difícil de renunciar-hi.
ResponEliminaBon dia, Francesc.
Jo sóc de prendre te, perquè no tinc clar això que prenent cafè no et moris ... mai de mai? vius per sempre? és que tenia entès que això de morir-se ja ho fem els humans regularment. Si més no un cop a la vida, és clar :)
ResponEliminaÉs l'ùnica manera d'arrencar pel matí Gemma, almenys en el meu cas.
ResponEliminaClídice, la gent té el costum de morir-se, o a lo millor és que no hi ha caigut en que no cal fer-ho, o potser és perquè no pren prou café, beu una mica de vi i un whisqui després de dinar, tot aixó allarga la vida.
ResponElimina