{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

HISENDA ENVÍA UN ESBORRANY DE LA DECLARACIÓ DE RENDA A UN NADÓ


«Tal com heu demanat, li enviem l'esborrany de la declaració de la renda». Amb aquest encapçalament li va arribar a Teo Santos el seu esborrany de l'Agència Tributària, tot i que no ho havia sol·licitat. En realitat Teo ni tan sols sap el que és una declaració de la Renda: té 18 mesos. «Ens vam quedar sorpresos», diu Amador, el seu pare.
Fa dos dies va arribar al seu domicili de Lleida el que semblava una broma. De seguida van trucar a Hisenda per demanar cita i saber si es tracta o no d'un error. «És una anècdota, però ens agradaria saber si ha estat un error o si té alguna explicació». Tot apunta que no hi ha equivocació. Teo té al seu nom un compte bancari, per aquest motiu li hagi arribat aquest esborrany. «Els bancs no distingeixen entre menors d'edat, ells també produeixen interessos i per tant se'ls genera un esborrany», explica Daniel Vilariño, sotsinspector d'Hisenda. «Si els pares volen, poden demanar que l'any que al seu fill se l'inclogui en una declaració conjunta». «Encara sort que ens ha sortit a tornar!». En concret, Teo rebrà 53 cèntims.

ELS ERRORS DEL FISC. El de Teo no és l'únic cas. L'any passat, l'Agència Tributària li va enviar un esborrany a un madrileny que portava 20 anys mort. Per si fos poc, el text estava íntegrament en català. També l'any passat, Hisenda 'va matar' el líder del PP a Andalusia, Javier Arenas, a causa d'un error burocràtic que el donava per mort.

QUÈ FER EN CAS DE EQUIVOCACIÓ. No és fàcil reclamar. Convé saber que, encara que el que ens demani Hisenda no sigui correcte, hem de pagar-lo. Serà després de la reclamació quan ens el tornin, ia més amb interessos. Aquesta es pot fer a través del web o en l'Administració. L'última opció han de ser els tribunals, una acció desaconsellable pel feixuc i lent del procés.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Por acá también pasan unas cosas así de raras.

    Hace tiempo un señor que ya había muerto hace años, su familia recibió a su nombre una multa por no haber pagado un peaje. El hombre nunca tuvó coche y el peaje era muy lejos de la ciudad donde vivia él y que nunca había pasado por allá. Y lo peor es que si no pagan van hacer un embargo a sus hijos.
    Van a tener que pagar.

    ResponElimina
  2. quines ganes de cobrar ¡¡¡¡¡

    ResponElimina