ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

J'ACUSSE...!


El Sr. Émile Zola acusava al President de la seva República, és clar, era un intel·lectual compromés amb el seu temps, els seus drets i deures i les seves idees. En canvi els intel·lectuals actuals estàn tan ocupats en tertùlies mediàtiques, intentant agradar mentre guanyen diners i publicant subproductes també mediàtics amb el mateix fi, que no tenen temps per a res més. Es veu que el temps i el contingut del compromís dels intel·lectuals ha canviat, malauradament a pitjor. 
Algú hauria d'acusar i demanar explicacions als responsables que ens han portat a aquesta situació actual. I aquest algú els hauria de portar als tribunals on responguessin dels seus disbarats fins l'ùltim euro de les seves propietats, incloses les dels paradisos fiscals. 
Algú hauria de dir prou, que paguin els responsables de la desfeta i no els ciutadans, que la majoria no n'ha tret cap profit d'aquesta especulació.
Algú hauria d'explicar al Sr.Rajoy que totes les mesures que esta prenent com a portantveu de l'exfuncionaria de la RDA, que aquestes mesures van en la direcció oposada de les que s'haurien de prendre. Mesures que auguren almenys 10 anys de de privacions, empobriment i miseria de tota una societat. D'una societat on els pares i avis ja no poden ajudar més als qui tenen amb dificultats rere seu.
Potser algu hauria d'alçar la veu i proclamar que ha arribat l'hora de la revolta, de la insubmissió, l'hora de fer un foc nou purificador que cremi tota aquesta brossa de sàtrapes, i començar de nou.
Potser algú capacitat hauria de dir prou i agafar el timó d'aquest vaixell tocat i gairebé enfonsat que vaga miserablement a la deriva cap a la seva fi. Però algú no existeix, és una entelequia, i per tant no hi ha res a fer, només esperar que el vaixell no s'enfonsi del tot i puguem arribar a port, no a Ítaca, que és una altra entelequia. El viatge serà llarg i atzarós.

Publica un comentari a l'entrada

11 Comentaris

  1. Estic amb voste en tot. No posaria a ningú a la presó ¿ per què ? , però els obligaria a pagar tot el saqueig i l'espoli que han sotmès a les empreses on han prestat els seus serveis ...de debò que semblen lliure de tota culpa...El tal Ordoñez per permetre-ho durant anys, el tal Rato, els de la CAM, els de el BBVA, els de la Caixes ...en fi..un espoli que ens ha tornat pauperrimament pobres. Salut

    ResponElimina
  2. No soporto ni al Rajoy ni als populars, però estic totalment d'acord en tu en això de que "Algú hauria d'acusar i demanar explicacions als responsables que ens han portat a aquesta situació actual", és a dir, aquí el dolent no és només Rajoy, o només ZP, o Mas, que tots tres tenen les tisores a punt i les fan servir, sinó ells i tots els altres que ens han portat aquí. És a dir, un sistema, una manera de fer, una falsa democràcia... tot plegat i tots plegats.

    ResponElimina
  3. Ah, i jo en Itaca hi penso més que mai...

    ResponElimina
  4. Jo també em pregunto on són les veus que altres vegades han parlat. Segurament la immensa majoria dels "intel·lectuals" i "artistes" estan massa ocupats, i amb nòmina als mitjans, de manera que estan segrestats.
    Però d'altra banda, potser ja és hora de funcionar sense líders mediàtics, i allò que cal és aixecar-nos nosaltres (del sofà, prò també del teclat).

    ResponElimina
  5. Bueno hay gente que dice cosas Jose Luis Sampedro por ejemplo, con más de noventa años le ha escrito una epistola a el Presidente del Gobierno...Me permito dejarte el enlace con mi blog, que ayer la publique alli.
    Necesitamos mentes lucidas y rebeldía, mucha rebeldía... quizás es hora de ponernos en acción.

    ResponElimina
  6. a la presó no, Miquel que encara els hauriem de mantenir, pero que responguin amb tots els seus bens, si!

    ResponElimina
  7. Eastriver, no estem en una democracia, si de cas una partitocracia o en una dictadura económica.

    ResponElimina
  8. la dispersió del personal i els seus dubtes és la gran sort d'aquesta patuleia, Lluís, que diem pero no fem.

    ResponElimina
  9. ya me pasé por tu blog Temu, tenia dudas de la autoría que al parecer ha sido desmentida.

    ResponElimina
  10. Gracias por tu aportación, por lo que parece he metido la pata. Como diría un pequeño empresario japones que se dedicaba a vender unos cuantos coches:
    "Hemos ganado experiencia.."

    El empresario era un tal Toyota, que a lo mejor le conoces...

    ResponElimina
  11. sorprendia el todo Temujin, Sampedro habria estado más incisivo i irónico, de todos modos también sorprendía que ningun digital se hiciera eco de la carta.

    salut

    ResponElimina