ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

UNA SIMPLE BURILLA



Una simple burilla, un cable d'alta tensió, algun pagès cremant rostois, un llampec, qualsevol d'aquestes accions pot encetar un foc dantesc com el que està cremant a l'Alt Ampurdà. Un foc del que no em preocupa la massa arbrada de la que n'anem més que sobrats, sinó els morts (4) i l'afectació a la pagesia de la zona, als conreus, als ramaders. Per a ells aquest foc és la ruïna. Ara parlaràn de que si el bosc està brut, que si hi ha conreus abandonats, suposo que els del Govern diràn que es prendràn mesures (que no s'aplicaràn mai) però el mal ja està fet i és irreparable. 
Li hem perdut fa temps el respecte a la natura i aquesta de tan en tant ens recorda quines són les seveis lleis i quines les nostres servituts i mancances. El bosc està brut i els conreus abandonats, clar, no és rendible ni el bosc ni la terra, i la culpa és de molts o potser de ningú, són altres temps i no hi ha gent al bosc fent carbonet, ni pagesos que amb els seus conreus fan tallafocs naturals. 
No és ni el primer ni l'ùltim aquest incendi. N'hi ha hagut i n'hi haurà, el progrés ha de pagar car, molt car en aquest cas el seu peatge, encara que d'aquest peatge no en toqui ni cinc 'la Caixa', però aquests són una altra mena d'incendi devastador sense ningu que els aturi que també hem de patir els catalans.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. ...El bosc està brut i els conreus abandonats, clar, no és rendible ni el bosc ni la terra...¡¡¡quina raó ¡

    ResponElimina
  2. La hipòtesi de la burilla, que tant repeteix el Puig, no sé si creure-me-la. En gran part perquè tendeixo a no creure res d'aquest senyor de la papada, i menys encara quan aprofita l'ocasió per prometre enduriments legals no només contra els qui llencen burilles sinó contra tot aquell que faci alguna acció que a ell no li agrada.
    Com amb altres retallades, amb la retallada als boscos passarà el mateix: per voler-se estalviar un euro en neteja de boscos ara tocarà pagar-ne molts. I diuen que estimen Catalunya.

    ResponElimina
  3. No es moment per allò del "ja ho vaig dir", però...
    Retallar en seguretat no és mai rentable, ni prudent, ni intel·ligent.

    ResponElimina
  4. JOAN : fa ja molts anys que el bosc està brut i deixat de la ma de Déu, no és un problema de fa quatre dies ni de retallades, és simplement un canvi de comportament social i que netejar un bosc costa diners, MÉS DEL QUE SEMBLA.

    ResponElimina
  5. també tinc dubtes de la burilla,però si ho diu un prohom com Felip Puig, un prohom que tu i jo tan admirem, deu ser veritat, Lluís.

    ResponElimina