{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

LA DIFERÈNCIA


La diferència entre els intel·lectuals i els qui no ho són, rau en que els primers erren en el seu diagnòstic des del coneixement, mentre els qui no ho són ho fan des de la visceralitat i el desconeixement, i aquest fet hauria de ser considerat en el segon cas, un eximent.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Hehe... Aquest post d'avui deu tenir alguna cosa a veure amb el que ha dit Vargas Llosa, que es pregunta on són els intel.lectuals (si ho deia per ell... en fi).

    ResponElimina
  2. Hauríem en tot cas, destriar sobre el que l'ésser humà crida "intel·lectual" a un altre ésser humà. Crec que hi ha persones poc llegides que tenen molt d'intel·lectuals per la seva capacitat de raciocini, i al revés, persones molt versades però parques en apreciació. salut

    ResponElimina
  3. Amb questa frase estàs exculpant els tertulians de la ràdio i TV?

    ResponElimina
  4. Tens, penso, molta raó. És més, els que no som intel·lectuals som més viscerals perquè toquem les coses de més aprop, més tangiblement. El intel·lectual està obert a noves formes de cultura que el poden sorprendre i segurament per sorpresives i desconegudes, potser fins i tot admirables a bote pronto, i, no és fins que se'n coneix el voltant -de la nova forma de cultura o nova proposta- que es procedeix a l'execució de posicions definides en ateniència.

    Penso que no per conèixer més s'és més llest. Fins i tot no té perquè esdevenir més inteligent i savi... precisament a efectes tangibles i mundans.

    Europa va dominar el món sencer sense intel·lectuals, i ha estat quan varen arribar ells -els intel·lectuals- que aquest domini se'n va anar a norris. I potser fins i tot aquest n'era el patètic propòsit.

    Com deia aquella cançó d'unes sevillanes d'ara deu fer cinc anys:
    "Tiempos raros, tiempos extraños
    para la gente en este planeta.
    Seguiremos luchando, por nuestros hijos
    pa que puedan chupar de la teta."


    Felicitacions.

    ResponElimina
  5. Ferran, ha estat a l'inrevès, després de penjar el post he llegit el titular de Vargas Llosa, però com ja fa temps que aquest personatge decadent ha deixat d'interessar-me ni m'he molestat en llegir el que diu, ultimament bestiesses, per cert.

    ResponElimina
  6. Lluís,en cap moment he mencionat subproductes que cobren a final de mes per opinar interessadament, aquesta seria una altra categoria

    ResponElimina
  7. Josep,la canço ho defineix molt bé, de fet, d'aixó es tracte, de xupar de la teta, o mamella.

    ResponElimina