el panflet del Pp de l'Hospitalet
imatges del contenidor cremat a Madrid
El Partit Popular de l'Hospitalet està intentant treure rèdit electoral dels aldarulls que van tenir lloc el 31 d'agost al barri de la Florida de la localitat amb l'edició d'uns pamflets titulats “Batalla campal a la Florida”. El fullet està il·lustrat amb la imatge d'un contenidor cremant-se que tothom sobreentén que va ser víctima dels altercats al barri. Però segons ha pogut saber EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, la imatge del contenidor no es va captar a l'Hospitalet sinó que té un origen totalment diferent, el carrer del Príncipe de Madrid. Els responsables del disseny del fullet no eren al lloc dels fets quan es van produir però necessitaven una imatge que sintetitzés el missatge que es volia donar: foc i disturbis a la Florida. Així que, a falta d'imatges pròpies, van optar per buscar a internet. En aquest fòrum en van trobar una que els anava perfectament. Que la imatge fos captada a Madrid, concretament davant del número 15 del carrer del Príncipe el 19 de juliol passat després d'una manifestació, no els va importar gens.

Aquesta noticia que no és més que una fotessa barroera de quatre peperos arreplegats aprenents de bruixot, és una bestreta del que ens espera a partir d'ara de part dels veïns. En els propers mesos, atacs com aquest i de tota mena sovintejaràn contra Catalunya, missatges caòtics, apocaliptics de por estaràn presents en el dia a dia. 
És curiós com els ha agafat amb el pas canviat els últims esdeveniments a partir de la manifestacio de l'11-S, la realitat es que estàn desconcerats, esmaperduts i no saben que dir ni que fer. Donen equivocades respostes de manual, fora de context perquè ningù els hi ha dit ni sap - encara - que han de dir.
Recordo un debat al Parlament Espanyol - diria que entre Suárez i Gonzalez - en que al primer algú li va escriure la réplica a l'altre d'acord amb el que pensaven que diria, però Gonzalez va canviar el seu discurs a última hora i les respostes que li havien escrit a Suarez no tenien res a veure amb el que havia dit González.
A Madrid - a tots - els passa més o menys el mateix, els últims esdeveniments els han agafat sense respostes de manual adequades, i van deixant anar rancunies i visceralitats d'aquell desdeny de qui desprecia quant ignora tan Espanyol. Mentre, quatre militars carajilleros retirats, fills de..... Franco, parlen de judicis sumarissims i fan que suri en l'ambient soroll de sabres, uns sabres rovellats com ells. 
Deia l'altre dia Punset una obvietat que molts ja haviem detectat fa temps, la ciencia és al segle XXI i la política està ancorada al XIX. El que no se si ho deia concretament referint-se a la Politica Espanyola, que si ho està d'ancorada al XIX in sécula seculorum.
Mas, en canvi - ja ho vaig dir l'altre dia - sap el segle en que viu, actúa com a home d'Estat i administra amb saviesa els tempos. Potser és això el que posa tan nerviosos als de Madrid.